Redactia.ro
Home » Știri » În ce țări va trebui să plătești taxe turistice în acest an. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în străinătate

În ce țări va trebui să plătești taxe turistice în acest an. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în străinătate

Ultimă oră: Scutirea de taxe pentru 200 lei din salariul minim pe economie ar putea fi prelungită şi în 2024

În 2024, numărul țărilor care impun taxe turistice a înregistrat o creștere semnificativă. Călătorii care doresc să exploreze destinații străine vor trebui să aloce resurse financiare suplimentare. Motivația din spatele majorării acestor taxe este impactul negativ pe care turismul excesiv îl poate avea asupra comunităților locale.

O nouă problemă pe capul turiștilor

Unul dintre aspectele problematice asociate acestui fenomen este faptul că mulți turiști achiziționează proprietăți pentru închirierea pe termen scurt. Pe lângă acest aspect, autoritățile se confruntă și cu provocări precum gestionarea deșeurilor lăsate în urma vizitatorilor.

Taxa turistică, care trebuie achitată de către vizitatori în plus față de cheltuielile pentru cazare, mâncare și alte servicii nu este un concept nou.

Mulți călători ignoră acest aspect, deoarece taxele sunt adesea incluse în costurile biletelor de avion sau în facturile de la hotel. Dacă intenționezi să călătorești în străinătate în acest an, este esențial să te informezi în prealabil cu privire la taxele turistice aplicabile în destinația ta.

Lista cu țările unde va trebui să plătești taxe turistice în acest an

Barcelona, unul dintre cele mai populare orașe din Spania, primește milioane de turiști în fiecare an. Din acest motiv, autoritățile locale au introdus taxe turistice acum câțiva ani. Cu toate acestea, anul 2024 va fi unul mai costisitor pentru cei ce vizitează orașul, deoarece taxa a fost majorată. Încă din 2012, vizitatorii erau obligați să plătească o taxă turistică regională, în plus față de o suprataxă aplicată la nivelul întregului oraș.În 2022, autoritățile orașului au anunțat că aceste taxe vor crește în următorii ani. Prognoza s-a adeverit, deoarece începând cu 1 aprilie 2022, taxa municipală a fost majorată la 2,75 euro.

Portimão, Portugalia, a urmat exemplul altor orașe din zonă și a introdus o taxă turistică în luna martie a acestui an.Orașul variază taxa în funcție de sezon, stabilind-o la 2 euro pe noapte în perioada aprilie-octombrie și la 1 euro în perioada noiembrie-martie.

Bali, cunoscută drept „Țara Zeilor”, este una dintre cele mai căutate și vizitate destinații exotice. Cu toate acestea, turismul aduce și provocări, iar autoritățile din Bali speră să abordeze aceste probleme prin introducerea unei noi taxe .Începând cu 14 februarie 2024, sosirile internaționale și interne în Bali sunt obligate să plătească o taxă de aproximativ 8,80 euro. Această taxă trebuie achitată la ghișeele special amenajate de la Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Bali.

Taxe în timpul orelor de vârf pentru Veneția

Veneția a fost în centrul unor dezbateri aprinse în ultimii ani referitoare la taxa turistică. Orașul, cunoscut pentru aglomerația sa, a determinat localnicii să evite zonele centrale populare din cauza numărului mare de turiști. Pentru a contracara aceste inconveniente, în parte a anului 2024, Veneția va introduce o taxă de intrare. Astfel, vizitatorii vor fi nevoiți să plătească o taxă de 5 euro pentru a accesa orașul în zilele de weekend și în alte zile din perioada aprilie până la jumătatea lunii iulie. Taxa pentru turiștii care vizitează orașul doar pentru o zi va fi aplicată în timpul orelor de vârf, între 8:30 și 16:00, astfel încât cei care vin pentru cină sau pentru evenimente culturale nu vor fi afectați.

În Austria, vizitatorii plătesc o taxă de cazare, cunoscută și sub numele de Tourismusgesetz și Berherbergungsbeiträge, care variază în funcție de provincia în care se află. În orașe precum Viena sau Salzburg, călătorii trebuie să achite o taxă suplimentară de aproximativ 3,02% din valoarea notei de plată a hotelului, pe persoană.

Belgia aplică, de asemenea, o taxă turistică pentru fiecare noapte petrecută acolo, care poate fi inclusă în tariful camerei de hotel sau percepută separat. Această taxă variază în jurul sumei de 7,50 euro, însă poate fi diferită în funcție de locație.

În Bhutan, taxa turistică este una una dintre cele mai ridicate

În Bhutan, taxa turistică este una dintre cele mai ridicate, fiind de aproximativ 228 de euro pe zi și pe persoană în sezonul de vârf. Această taxă acoperă diverse cheltuieli precum cazarea, transportul, ghidul turistic, mâncarea și taxele de intrare.

În Bulgaria, taxa turistică este mult mai mică și se aplică doar pentru înnoptări, fiind în general sub 1,50 euro, cu variații în funcție de zonă și de categoria hotelului.

Majoritatea insulelor din Caraibe aplică o taxă turistică care se adaugă la costul cazării sau o taxă de plecare. Aceste taxe variază între 13 euro în Bahamas și 45 de euro în Antigua și Barbuda.

Croația a majorat taxa turistică în anul 2019, aplicând-o doar în timpul sezonului de vârf, când vizitatorii trebuie să plătească în jur de 1,33 euro pe persoană și pe noapte.

În Republica Cehă, taxa turistică se aplică doar în cazul vizitării orașului Praga și este sub 1 euro pe noapte și pe persoană, cu excepția copiilor sub 18 ani.

În Franța, vizitatorii sunt supuși unei „taxe de séjour” care variază în funcție de orașul în care se află și poate ajunge până la 4 euro pe persoană și pe noapte.

Germania a introdus o „taxă pe pat”

Germania a introdus o serie de taxe pentru turiști, inclusiv o taxă de cultură și o „taxă pe pat” în orașele precum Frankfurt, Hamburg și Berlin. Această taxă este calculată la aproximativ 5% din factura de hotel.

În Grecia, taxa de turism variază în funcție de clasificarea hotelului sau de numărul de camere închiriate și poate ajunge până la 4 euro pe cameră. Această taxă a fost implementată de Ministerul grec al Turismului pentru a contribui la reducerea datoriei țării.

Ungaria impune taxe de turism doar în Budapesta, similar cu situația din Republica Cehă.

În Italia, taxele turistice variază în funcție de locație. De exemplu, în Sicilia, acestea pornesc de la 1 euro și pot ajunge până la 3 euro pe noapte, în timp ce în Roma, taxa variază între 3 și 7 euro pe noapte, în funcție de tipul de cameră.

În Japonia, taxa turistică vine sub forma unei taxe de plecare, unde turiștii plătesc aproximativ 1.000 de yeni (aproximativ 8 euro) la părăsirea țării.

Malaezia impune o taxă de turism forfetară aplicată pentru fiecare noapte de ședere, care poate varia în general în jurul sumei de 4 euro.

Noua Zeelandă impune o taxă internațională de conservare a vizitatorilor și de turism la sosire, care este de aproximativ 21 de euro, cu excepția persoanelor din Australia.

Țările de Jos impun o taxă turistică pe uscat și o taxă turistică pe apă, care în prezent este de aproximativ 7% din costul unei camere de hotel în Amsterdam.

În Slovenia, taxa de turism variază în funcție de locație și clasificarea hotelului și poate ajunge la aproximativ 3 euro, fiind puțin mai mare în orașele mari și stațiunile turistice.

În Elveția, taxa de turism variază în funcție de locație și este de aproximativ 2,20 euro pe persoană, aplicată numai pentru șederi mai scurte de 40 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: