Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu în Paris. Şapte persoane au murit

Incendiu în Paris. Şapte persoane au murit

Incendiu în Paris. Şapte persoane au murit

Un grav incendiu a avut loc la Paris, capitala Franţei. Conform estimărilor autorităţilor franceze, şapte persoane au murit.

O altă persoană se află în stare gravă, iar medicii sunt sceptici în privinţa şanselor de supravieţuire. Incendiul s-a produs marţi, într-un imobil aflat în arondismentul 16 din Paris, conform unor surse din Serviciul de pompieri francez.

După aproape cinci ore de intervenţii, pompierii au reuşit, la scurt timp după ora locală 06:00 (05:00 GMT), să stingă incendiul, care a cauzat şi rănirea a aproximativ 30 de persoane, dintre care şase pompieri.

”Bilanţul s-ar putea agrava întrucât operaţiunile de recunoaştere nu au avut deocamdată loc la ultimele etaje ale imobilului, unde focul a fost cel mai violent”, a avertizat căpitanul Clément Cognon, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri parizian.

Incendiu din Paris – Cauzele incidentului sunt necunoscute

Incendiul, a cărui origine este deocamdată necunoscută, a debutat marţi în jurul orei locale 01:00 (00:00 GMT), conform pompierilor, care au evocat o ”scenă de o incredibilă violenţă”.

Unii locatari ai imobilului cu opt etaje, construit în anii ’70 ai secolului trecut, s-au refugiat pe acoperiş pentru a scăpa de flăcări. ”Am procedat la mai multe operaţiuni de salvare, în special pentru zece persoane care se refugiaseră pe acoperiş. În total, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de pompieri, în special datorită instalării scărilor”, a explicat Clement Cognon.

De asemenea, două imobile din apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. Responsabilii primăriei arondismentului 16 din Paris s-au deplasat la locul incidentului pentru a găsi soluţii de cazare pentru sinistraţi.

În total, aproximativ 200 de pompieri au participat la această intervenţie.

La 12 ianuarie, o explozie în reţeaua de alimentare cu gaz, urmată de un incendiu, s-a soldat cu patru morţi în arondismentul 9 din Paris, în zona centrală a capitalei franceze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: