Redactia.ro
Home » Știri » Începe campania de vaccinare antigripală gratuită

Începe campania de vaccinare antigripală gratuită

vaccinare

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că a achiziţionat 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Campania de vaccinare gratuită, din sezonul epidemic 2019-2020, va începe în a doua jumătate a lunii octombrie.

Cu 200.000 de doze mai mult, în 2019

Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Sănătății.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Primele doze au ajuns în teritoriu

Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie, se mai arată în comunicatul de presă.

Campania de vaccinare începe mai devreme

Totodată, Ministerul Sănătăţii anunţă că în acest an campania 2019-2020 începe mai devreme.

În ultimii doi ani am făcut paşi importanţi pentru îmbunătăţirea activităţii de vaccinare. Campaniile de vaccinare şi informare „door- to door” pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creşterea numărului de copii vaccinaţi în zonele defavorizate unde s- au derulat.

Anul acesta primim finanţare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: