Redactia.ro
Home » Știri » Îngrijorarea ministrului Sănătății cu privire la momentul relaxării. „Faptul că suntem la suprafaţă nu înseamnă că nu ne putem duce la fund”

Îngrijorarea ministrului Sănătății cu privire la momentul relaxării. „Faptul că suntem la suprafaţă nu înseamnă că nu ne putem duce la fund”

Relaxarea masurilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-a declarat îngrijorat de momentul relaxării, deoarece pericolul răspândirii coronavirusului încă nu a trecut. Potrivit acestuia, în primele zile de după relaxare, pericolul ar putea fi mai mare, chiar dacă ar trebuie să fie o perioadă descendentă în ceea ce privește epidemia de coronavirus.

Ministrul Sănătății, îngrijorat de perioada relaxării

Potrivit Digi24, Nelu Tătaru a precizat luni seara că este îngrijorat de momentul relaxării măsurilor, deoarece ar putea reprezenta un pericol foarte mare pentru societate.

Însă Ministrul Sănătății este optimist cu privire la scăderea numărului de cazuri de coronavirus în perioada următoare, susținând că românii sunt responsabili și precauți.

Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenţei de populaţie dintr-o zonă în alta, o interacţiune şi poate o recrudescenţă a transmiterii locale. Dar rămân totuşi optimist în condiţiile în care consider că precauţiile s-au înţeles, distanţarea s-a înţeles, masca în spaţiile închise s-a înţeles, regulile de igienă s-au înţeles şi atunci să sperăm că avem şi un rezultat care să nu ne facă să impunem şi alte restricţii”, a spus ministrul sănătății.

Îngrijorător este și faptul că unele persoane care nu mai au răbdare, să iasă afară și să nu țină cont de restricțiile autorităților.

Se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de infectare

Nelu Tătaru a subliniat faptul că nu ar fi fost oprite focarele din Suceava, Țăndărei sau Focșani dacă nu erau impuse anumite restricții, iar faptul că ne aflăm la suprafață, nu înseamnă că nu ne putem duce la fund.

Potrivit graficului epidemiologic, România încă se află într-o fază de platou, și se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

Noi, Suedia, Polonia şi Anglia suntem pe acel platou – unele dintre aceste ţări erau de patru săptămâni. Ceva nu lasă ca acest număr de cazuri să coboare(…) Plus că a trebuit să gestionăm perioada de Paşte şi perioada weekendului de 1-3 mai”, a explicat Nelu Tătaru.

De asemenea, Tătaru a afirmat că se așteaptă ca în următoarele șase zile, cazurile de coronavirus să înregistreze o creștere, dar pericolul este foarte mare în primele zile de relaxare.

Totodată, ministrul Sănătății le-a transmis un mesaj cetățenilor să respecte restricțiile chiar și după relaxarea acestora, să păstreze distanța socială, să fie respectate regulile de la saloanele de înfrumusețare și toate celelalte reguli, pentru a avea cazuri din ce în ce mai puține.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: