Redactia.ro
Home » Știri » Un nou focar de infecție în România. 45 de persoane au fost infectate cu coronavirus

Un nou focar de infecție în România. 45 de persoane au fost infectate cu coronavirus

Un nou focar de infectie

Prefectul județului Cluj a anunțat duminică, că la un centru de bătrâni au fost depistate 46 de pacienți cu coronavirus și cinci rezidenți ai centrului. Toți bolnavii au fost transportați la spitalele din CLuj-Napoca.

Focar de infecții la un centru de bătrâni din Cluj

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj a declarat duminică, că la centrul pentru persoanele vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Țaga au fost depistați 46 de pacienți infectați cu coronavirus și cinci angajați ai centrului.

Potrivit acestuia, la testarea obligatorie la intrarea în tură, rezultatele angajaților au ieșit negative, iar toți cei depistați cu coronavirus sunt asimptomatici.

Toți bolnavii au fost transportați la spitalul de Boli infecțioase din Cluj-Napoca.

Ceilalți pacienți testați negativ vor fi transferați într-o altă clădire separată, până la încheierea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a centrului.

Totodată, Abrudean a menționat că unul dintre cei doi bărbați decedați duminică în județul Cluj și înregistrati în bilanțul deceselor de coronavirus, era internat la centrul din Țaga.

Acesta era fără simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta demenţă senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A decedat sâmbătă, i s-au recoltat probe în aceeaşi zi, fiind aspirat traheal şi un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sâmbătă”, a spus acesta.

Două centre din Neamț au devenit focare de infecție

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat că două centre de recuperare au devenit focare de infecție după ce au fost depistați mai multi pacienți cu noul coronavirus.

DSP a confirmat nu mai puțin de 50 de cazuri de infectare cu noul virus în centrul de recuperare de la Păstrăveni, și 19 persoane infectate au fost raportate și în centrul de recuperare Sancta Maria.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că zona roșie a pandemiei de coronavirus este reprezentantă de centrele de bătrâni și cele pentru asistarea persoanelor cu probleme neuropsihice.

Județul Neamț are 617 cazuri de infecții cu coronavirus, fiind unul dintre cele mai afectate județe din ROmânia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: