Redactia.ro
Home » Știri » Întâlnire de gradul 0 între Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Decizia care aruncă în aer scena politică

Întâlnire de gradul 0 între Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Decizia care aruncă în aer scena politică

Întâlnire de gradul 0 între Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Decizia care aruncă în aer scena politică

Klaus Iohannis și Florin Cîțu au avut astăzi o întâlnire de gradul zero. Cei doi s-au întâlnit luni, la Palatul Cotroceni pentru a discuta pe tema crizei guvernamentale.

Întâlnire de gradul 0 între Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Decizia care aruncă în aer scena politică

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Florin Cîțu a avut loc în contextul în care Birourile Permanente ale celor două Camere s-au reunit luni de la ora 12:00 pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce la precedentele două şedinţe nu a existat cvorum.

Premierul Florin Cîţu a stat jumătate de oră la discuţii cu preşedintele României şi guvernarea merge înainte. Conform surselor Antena 3, preşedintele şi-a manifestat susţinerea pentru Florin Cîţu, în formula guvernamentală existentă în prezent.

”Am intrat în politică să schimb lucrurile. O coaliţie nu poate să funcţioneze prin şantaj, orice s-ar întâmpla”, a declarat Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a interventi în scandalul din coaliție

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit sâmbătă în scandalul din coaliţia guvernamentală, afirmând, într-o postare pe Facebook, că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

”Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie. Noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră.

Prin alianţa cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voinţa cetăţenilor care şi-au pus speranţele într-o coaliţie de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător şi extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice şi este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice faţă de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna şi a depune o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, a propriului electorat”, a scris preşedintele Iohannis, sâmbătă pe Facebook.

De asemenea, el a precizat că dinamitarea coaliţiei şi compromiterea reformelor riscă să arunce România într-o criză economică şi socială.

”Dinamitarea Coaliţiei şi compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică şi socială. Dezvoltarea comunităţilor din România este absolut necesară şi nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin. Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a completat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: