Redactia.ro
Home » Știri » Interesul românilor pentru vaccinare, aproape zero. Rafila: „Estimez o creştere a numărului de cazuri”

Interesul românilor pentru vaccinare, aproape zero. Rafila: „Estimez o creştere a numărului de cazuri”

Românii nu mai au aproape niciun interes pentru vaccinare. Puțin peste 2000 de oameni s-au vaccinat cu prima doza în ultima săptămână. Asta în condițiile în care specialiștii sunt de părere că numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 va crește.

Românii nu se mai vaccinează. Interesul pentru vaccin, aproape zero

Odată cu renunțarea la restricții, românii și-au pierdut complet interesul pentru vaccinarea împotriva COVID-19. 14.494 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultima săptămână, dintre care doar 2.018 cu prima doză. Sunt datele anunțate de Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării împotriva COVID-19.
În total, în România s-au vaccinat peste 8 milioane de persoane.

Care a fost „apogeul” vaccinărilor în țara noastră

Au fost zile consecutive în care se vaccinau peste 100.000 de români în doar 24 de ore. În octombrie anul trecut, aproape 130.000 de români au fost vaccinați într-o singură zi, dintre care peste 86.000 au făcut prima doză. A fost recordul de vaccinări înregistrat de la începutul pandemiei.

Autoritățile sanitare se așteaptă din nou la creșterea numărului de cazuri COVID-19

În timp ce românii și-au pierdut aproape complet interesul pentru vaccinare, autoritățile trag un semnal de alarmă.
Ministrul Sănătăţii estimează o creştere a numărului de îmbolnăviri de COVID în perioada urmatoare. „Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială”, a declarat luni Alexandru Rafila.
Mai mult, ministrul a susținut că s-a trecut la o relaxare bruscă. Totodată, Alexandru Rafila a precizat că un eventual val șase de COVID poate fi luat în calcul din această toamnă.

România a renunțat la toate măsurile de siguranță împotriva COVID-19

Pe 8 martie, România a ieșit din starea de alertă, iar măsurile restrictive au fost eliminate. Masca de protecție nu mai e obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici pot funcționa fără restricții de oră sau capacitate și s-a renunțat la formularul PLF și la certificatul digital COVID. Încă de atunci, experții în sănătate au spus că relaxarea a venit mult prea repede.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: