Redactia.ro
Home » Știri » Inundații puternice în Bistrița-Năsăud și Mureș

Inundații puternice în Bistrița-Năsăud și Mureș

Inundații puternice în Bistrița-Năsăud și Mureș

Inundații puternice în Bistrița-Năsăud și Mureș. Mai multe comune din Bistrița-Năsăud și Mureș au fost afectate de o viitură puternică, miercuri seară. Județele au fost puse sub cod roșu de inundații, valabil până joi dimineață.

Inundații puternice în Bistrița-Năsăud și Mureș

Mai multe case din localitățile Ruștilor, Greldin și Șieuț au fist inundate, miercuri seara. Potrivit Stirilor ProTv, ploile torențiale au produs scurgeri masive de pe versanți și viituri.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, populația din trei comune ale județului au fost sub cod roșu.

Cele trei localități Șieu, Șieuț și Monor au primit avertizări meteorologice de cod roșu prin sistemul Ro-Alert.

Oamenii au fost sfătuiți să își ia măsuri de protecție și de evacuare în zone în care pot oferi siguranță persoanelor, animalelor și bunurilor.

Trei persoane din comuna Șieu au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma viiturilor. Doi copii, au fost evacuați de către cei de la SVSU, și o femeie care s-a refugiat în podul locuinței.

De asemenea, în localitatea Monor, jandarmii au intervenit cu o barcă pentru salvarea pentru copil și a bunicii acestuia dintr-o casă.

Echipaje din cadrul Detașamentul de Pompieri Bistrița, au fost aduse pentru a veni în sprijinul comunității cu motopompe de mare.

COD ROȘU de inundații

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore. se pot produce inundații puternice pe râuri, pâraie.

De asemenea, pot fi creșteri importante de debite și neveluri cu posibile depășiri pe Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice.

Șieu-bazin superior amonte S.H Dimnești, Budac, Lut- bazin superior, județele Bistrița-Năsăud și Mureș.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râuri mici din bazinele hidrografice. Ardan, Șieu -bazinul superior amonte confluență cu râul Ardan, Lut-bazinul superior aferent județului Bistrița-Năsăud.

Citește și:Alertă de vreme rea. România afectată de inundaţii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: