Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac renunță la conducerea Federației Române de Tenis. Care este motivul acestei decizii

Ion Țiriac renunță la conducerea Federației Române de Tenis. Care este motivul acestei decizii

Ion Țiriac renunță la conducerea Federației Române de Tenis

Ion Țiriac renunță la conducerea Federației de Tenis. Șocanta veste a fost dată în urmă cu puțin timp! Miliardarul a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de președinte al Federației Română de Tenis. Ion Țiriac a mărturisit că este nevoie de o persoană care să se dedice 12 ore pe zi acestui post.

Ion Țiriac renunță la conducerea Federației Române de Tenis. Care este motivul acestei decizii

Ion Țiriac renunță la conducerea Federației Române de Tenis. Luni, miliardarul a făcut anunțul care a șocat pe toată lumea. Ion Țiriac a declarat că nu mai dorește să mai candideze pentru șefia Federației Române de Tenis. Mai mult, afaceristul a declarat că FRT are nevoie de un lider care să se dedice 12 ore pe zi acesui post, iar el nu mai dorește să facă acest lucru. „Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte. Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde”, a declarat Ion Țiriac.

Întrebat pe cine ar dori la conducerea FRT, Ion Țiriac nu a precizat pe nimeni, dar a oferit un răspuns amuzant. „Cel mai nimerit. Domnul Iohannis este ocupat cu preşedinţia ţării, domnul Cîţu e ocupat cu Guvernul… deci ei doi nu au cum, restul nu cunosc pe nimeni”, a afirmat Țiriac.

Ion Țiriac renunță la FRT

Considerat unul dintre cei mai bogați români, Ion Țiriac a fsot ales președintele al Federației Române de Tenis în iunie 2019, iar la momentul respectiv menționa că va rămâne pe această funcție doar șase luni, perioadă în care va avea schimba statutul FRF și va clarifica situația fondurilor europene de la Ministerul Tineretului si Sportului.

În luna iunie a acestui an, Federația Română de Tenis a fost în centrul controversei după ce Ion Țiriac a anunțat că România nu va avea nicio reprezentantă la Jocurile Olimpice pentru că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu sunt accidentate. În acest context, MTS a anunțat că va tăia finanțarea.

Miliardarul i-a răspuns lui Eduard Novak, cel care a anunțat că MTS va tăia finanțarea către FRT. Ion Țiriac susține că, de fapt, această finanțare nici nu există. ”M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea, dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a transmis Ion Țiriac.

Etichete: