Redactia.ro
Home » Știri » Italia a făcut anunțul! Cetățenii se vor putea vaccina cu a treia doză anti-COVID

Italia a făcut anunțul! Cetățenii se vor putea vaccina cu a treia doză anti-COVID

Vaccinurile Moderna și PfizerBioNTech, eficace împotriva variantei indiene

Anunț venit din partea Italiei. Autoritățile au decis să introducă a treia doză a vaccinului anti-covid. Iată care este situația în țara în care se află mulți români.

Agenția italiană a medicamentului (AIFA) a aprobat vaccinarea populației cu cea de-a treia doză anti-COVID-19

Autoritățile italiene au confirmat că vor începe să elibereze o a treia doză de vaccinuri anti-Covid din septembrie, începând cu cei mai vulnerabili membri ai societății. Guvernul italian va pune la dispoziție o a treia doză pentru „pacienții fragili” din Italia din septembrie, care include pacienții cu cancer și transplant, a anunțat luni ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, potrivit thelocal.it.

Este o mișcare susținută de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), care a declarat în ultimul său raport din septembrie că furnizarea de vaccinuri suplimentare ar trebui „să rămână prioritatea actuală” în UE și SEE. După grupul care are cea mai mare nevoie de o a treia doză, Speranza a continuat spunând că următorul grup țintă vor fi cei peste 80 de ani și personalul din sănătate, „care sunt primele categorii care au primit vaccinul și de la care vom pleca”. Ministrul sănătății a mai spus că cifrele privind vaccinarea în rândul tinerilor din Italia sunt încurajatoare.

Analiza recentă a datelor efectuată de câinele de pază italian GIMBE a arătat că rata de vaccinare în rândul grupelor de vârstă mai tinere este în continuă creștere, iar acoperirea în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani este acum mai mare decât cea înregistrată la 30-39 și 40-49 de ani.

Declarația lui Speranza a venit la sfârșitul unei reuniuni a miniștrilor sănătății din țările G20 la Roma, la care aceștia. a adoptat „Pactul de la Roma”, angajându-se să facă vaccinurile Covid-19 disponibile pentru întreaga lume. „Tinerii se vaccinează mai mult decât alte generații și acesta este un mesaj foarte bun. Numerele Italiei sunt pozitive și importante, dar trebuie să creștem și mai mult. Pactul de la Roma a fost aprobat în unanimitate de toate țările G20.”, a declarat Roberto Speranza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: