Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden a decretat stare de dezastru în Texas. Milioane de oameni nu au apă, curent și căldură în case

Joe Biden a decretat stare de dezastru în Texas. Milioane de oameni nu au apă, curent și căldură în case

Președintele SUA, Joe Biden, a decretat stare de dezastru în Texas, care se confruntă cu o criză umanitară. Milioane de oameni îngheață în case, iar alți zeci au murit, după ce au rămas fără căldură, curent electric și apă. Regiunea este afectată de un val de ger năprasnic, cum nu  a mai fost în ultimii 30 de ani, din cauza căruia țevile de apă au cedat și au inundat mai multe locuințe.

Joe Biden a decretat stare de dezastru în Texas. Milioane de oameni nu au apă, curent și căldură în case

A fost decretată stare de dezatru în Texas, din cauza valului de ger care a afectat întregul stat american. De o săptămână, milioane de oameni îngheață în propriile case, iar alți zeci au murit, după ce au rămas fără căldură, lumină, și apă. Țevile din mai multe zone au cedat și le-au inundat locuințele, potrivit știrileprotv.ro.

Image result for texas ger

Situația este una fără precedent, în Texas. Nu doar că oamenii sunt nevoiți să îndure frigul din case, dar au rămas și fără apă potabilă și hrană chiar. Puținele magazine care au mai rămas deschise au multe rafturi goale. Texanii s-au aprovizionat pentru a nu mai fi nevoiți să bată drum prin gerul insuportabil.

”Am stat la coadă, deşi era nesfârşită” , spune un texan care trei ore a stat la coadă pentru câteva sticle de apă potabilă, acolo unde rețeau este funcțională.

A woman carries bottled water she received from a shelter after record-breaking temperatures in Galveston, Texas, 18 February 2021

”În cartierul nostru sunt oameni care nu au curent electric de mai bine de 36 de ore. Sunt nervos. Nu ştiu exact când va fi restabilit curentul electric”,  mai spune un alt localnic supărat de ceea ce se întâmplă.

Image result for texas

Guvernatorul Texasului a încercat să rezolve situația țevilor de apă care s-au spart din cauza gerului. A chemat mai mulți instalatori din afara statului și își asumă toată situația dezastruoasă prin care trece Texas.

”Îmi asum toată responsabilitatea pentru această situaţie. Încă o dată, găsesc că tot ceea ce s-a întâmplat e de neacceptat”, a declarat Greg Abbott, guvernatorul statului Texas.

Pentru a putea repara rețeaua de termoficare dim Texas a fost nevoie de întreruperea curentului electric. ”Am ajuns până la un punct în care nu am mai putut acoperi cererea şi am fost nevoiţi să solicităm întreruperi care, din păcate, au rămas în vigoare zile întregi, până când am reuşit să stabilizăm reţeaua”, spune Bill Magness, CEO, Electric Reliability Council of Texas.

Image result for texas

Pentru a veni în sprijinilor oamenilor, militarii s-au mobilizat și îi vor ajuta cu ce au nevoie, inclusiv apă, paturi mobile, pături, hrană.

 „De îndată ce va fi sigur să începem să zburăm, vom distribui resursele necesare în tot statul. Departamentul militar din Texas va mobiliza avioane suplimentare şi elicoptere C-130s pentru a putea distribui apă, paturi mobile, pături și alte lucruri de care oamenii au nevoie”, spune W. Nim Kidd, Texas Division of Emergency Management.

Când va reveni situația la normal

Autoritățile din Texas cred că săptămâna viitoare situația ar putea fi rezolvată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: