Redactia.ro
Home » Știri » O bătrână din Târgu Jiu a fost externată și lăsată în frig. Rudele nu i-au fost anunțate

O bătrână din Târgu Jiu a fost externată și lăsată în frig. Rudele nu i-au fost anunțate

O bătrână în vârstă de 88 de ani, din Târgu Jiu, a fost externată fără ca rudele să-i fie anunțate și lăsată afară, în frig. Un taximetrist a fost cel care a găsit-o pe femeie tremurând pe o bancă din curtea spitalului și neștiind cum să ajungă acasă.

O bătrână din Târgu Jiu a fost externată și lăsată în frig. Rudele nu i-au fost anunțate

O bătrână în vârstă de 88 de ani, din Târgu Jiu, a fost externată fără ca rudele să-i fie anunțate și lăsată afară, în frig. S-a întâmplat duminică dimineață, când femeia a ajuns la Urgențe, din cauză că a alunecat și s-a lovit la mână. Medicii au externat-o în aceeași zi, doar că neanunțându-i rudele, bătrâna a stat vreme bună în frig, afară, deoarece nu știa să ajungă acasă, informează wowbiz.

Un taximetrist a fost cel care a văzut-o pe aceasta cum tremura pe o bancă și era nedumerită. Speranţa Ştefănuţă pe numele ei tot întreba cum poate ajunge acasă, în comuna Roşia de Amaradia, care se află la 50 de kilometri depărtare de Târgu Jiu. Bărbatului i s-a făcut milă și a vrut să o transporte acasă, doar că femeia nu știa cum să explice unde vrea să ajungă mai exact. Atunci, acesta a făcut rost de numărul primarului de la Roșia de Amaradia, care i-a explicat taximestrului cum să o transporte pe femeie la familia ei.

”Mi-a spus că s-a lovit la mână, că a venit cu salvarea şi că a fost dată afară din spital că nu are nimic. Mi-a spus că are o fiică la Târgu Cărbuneşti, că vrea să ajungă la ea, dar că nu a ştiut să explice exact unde stă. L-am sunat, atunci, pe primarul de la Roşia de Amaradia şi am reuşit să-i găsim familia. Am zis să fac o faptă bună şi să o duc acasă, pentru că era îngheţată de frig şi dezorientată”, a explicat taximetristul.

„Taximetristul a făcut un gest frumos şi s-a oferit să o aducă acasă. I-a părut rău că femeia era îngheţată şi nici nu ştia cum să ajungă acasă“, a spus pentru pandurul.ro, primarul Liviu Cotojman.

Fiul bătrânei este revoltat de situație

Atunci când a aflat, fiul bătrânei s-a arătat extrem de revoltat, mai ales că nu a fost contactat: Nu poţi să o scoţi afară pe frigul acesta ca pe câine.”

”Nu poţi să o scoţi afară pe frigul acesta ca pe câine. A fost consultată de doi medici şi nu are mâna ruptă. Puteau să mă contacteze şi veneam să o iau. Cine a scos-o afară din spital trebuie să răspundă“, a explicat și fiul bătrânei.

Cum a reacționat conducerea spitalului

Spitalul de Urgență Târgu Jiu a deschis o anchetă în acest caz.

„Vă aducem la cunoştinţă că managerul unităţii a dispus alcătuirea unei comisii pentru analizarea celor relatate. Comisia urmăreşte să stabilească modul în care pacienta a fost externată din serviciul de urgenţă în vederea prevenirii unor evenimente asemănătoare, evenimente regretabile şi care nu aduc cinste Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu. Rezultatele vor fi puse la dispoziţie în momentul finalizării anchetei“, a transmis Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: