Redactia.ro
Home » Știri » Judecarea apelului din dosarul „Colectiv’ va avea loc abia pe 18 septembrie. La cinci ani de la tragicul eveniment nu a fost stabilit niciun vinovat

Judecarea apelului din dosarul „Colectiv’ va avea loc abia pe 18 septembrie. La cinci ani de la tragicul eveniment nu a fost stabilit niciun vinovat

Dosarul Colectiv

Magistrații Curții de Apel București au anunțat primul termen în judecarea apelului din dosarul Colectiv. Conform deciziei acestora, judecata va avea loc pe 18 septembrie, iar rudele celor care și-au pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv sunt revoltatea deoarece nu s-a stabilit niciun vinovat pentru producere tragediei.

Dosarul Colectiv. A fost decis primul termen de judecată

S-au împlinit patru ani de când patronii clubului Colectiv, patronhii firmei de artificii și unul dintre pirotehniști au fost trimiși în judecată după ce pe 31 octombrie 2015 s-a produs incendiul din clubul Colectiv.

Prima sentință în cazul Colectiv a fost dată de Tribunalul București în luna decembrie a anului trecut. Ulterior dosarul Colectiv a ajuns la Curtea de Apel din Capitală, care a fixat primul termen pentru 18 septembrie 2020, la ora 09.00.

Rudele celor care s-au stins în incendiul din Colectiv sunt revoltate, deoarece au trecut cinci ani de la tragedia care a zguduit întreaga Românie și nimeni nu a fost găsit vinovat.

E revoltator şi, ca de obicei, o insultă şi o bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor celor care am avut de suferit din cauza tragediei.Până la vacanţa judecatorească mai aveau destul timp ca să pună primul termen. Dar, din moment ce am aflat din surse că există presiuni politice să se pună batista pe ţambal pe tot ce înseamnă Colectiv, nu mă mai miră nimic din partea celor care ar trebui să le facă dreptate celor ucişi sau răniţi la Colectiv, a spus sora lui Alexandru Chelba, Irina.

Cinci ani de la tragedia care a înlăcrimat România

În seara de 30 octombrie 2015, avea să aibă loc una dintre cele mai tragice evenimente din România. În clubul Colectiv, situat într-o fostă hală a fabricii Pionierul a luat foc în timpul unui concert live a trupei rock, Goodbye to Gravity.

În urma incendiului,26 de persoane au murit în incinta clubului, iar în săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Pedepsele grele anunțate de Tribunalul București din dosarul Colectiv au fost anunțate în luna decembrie, 2019.

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare.

Cei trei patroni clubului Colectiv au fost condamnați la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, procurorii cerând inițiaș câte 12 ani și 10 luni de închisoare.

De asemenea, cei doi inspectori ISU au fost condamnați fiecare la 9 ani și 2 luni de închisoare, iar angajații firmei de artificii au condamnări între 10 și 12 ani de închisoare.

Funcționarii Primăriei Sectorului 4 au primit condamnări între 3 și 8 ani de închisoare. Menționăm că aceste condamnări nu sunt definitive.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: