Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis, anunț important pentru toți românii

Klaus Iohannis, anunț important pentru toți românii

Klaus Iohannis, declarații de ultima ora

Klaus Iohannis a făcut un nou apel la responsabilitatea românilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Mesajul lui Klaus Iohannis de la Cotroceni

”Am înregistrat noi cifre îngrijorătoare, atât în ceea ce priveşte cazurile noi de infectare, cât şi numărul persoanelor internate la ATI şi al deceselor.  Transmit condoleanţe familiilor îndoliate de pierderea celor dragi. În contextul unor noi măsuri de relaxare de la 1 septembrie, fac un nou apel: Dragi români, continuaţi să fiţi responsabili. Virusul, în absenţa unui vaccin, are o singură barieră – protecţia personală – masca, distanţa spălarea pe mâini.  Guvernul a luat măsuri, sigur, nu este totul perfect, pot fi recunoscute şi corectate acele erori”, a declarat preşedintele.
În toate ţările sistemele de sănătate au fost supuse unei presiuni extreme, România nu a făcut excepţie.
”Mulţumesc cadrelor medicale pentru profesionalismul lor. Fac apel la personalul medical să continue munca începută, să menţină dotarea spitalelor la un nivel ridicat petnru a avea tot ce este nevoie pentru îngrijirirea persoanelor bolnave.
Autorităţile fac tot posibilul pentru a găsi rezolvările.”, a menţionat Iohannis.

Semnalul de alarmă tras de Iohannis pentru starea drumurilor

Klaus Iohannis, despre accidentul în care a fost implicată maşina ministrului Transporturilor: Putem trage cel puţin două concluzii,: că nu e bine să te grăbeşti şi se vede nevoia dezvoltării infrastructurii.

”E regretabil că se întâmplă un accident. Putem trage cel puţin două concluzii,: că nu e bine să te grăbeşti şi se vede nevoia dezvoltării infrastructurii. Din toată discuţia, partea bună e că nu a fost nimic grav rănit. Autorităţile competente vor face investigaţiile de rigoare”, a declarat preşedintele, întrebat despre accidentul în care a fost implicată în judeţul Argeş maşina în care se afla ministrul Transporturilor Lucian Bode.

El a respins ideea unei comparaţii cu accidentul în care a fost implicată coloana în care se afla maşina ministrului Gabriel Oprea, accident soldat cu moartea poliţistului Bogdan Gigină.

”Cu greu pot fi comparate aceste două speţe. Ne amintim cu tristeţe de evenimentul în care un poliţist a murit în urma unui accident. Încă nu e finalizată speţa. Acum nu a fost vorba de nicio coloană. Ministrul a mers cu maşina pusă la dispoziţie de SPP. Dacă cineva a greşit, vom afla. Să se lămurească circumstanţele accidentului. Ministrul a fost pe banchetă în spate. Până nu avem datele nu e bine să speculăm”, a spus preşedintele.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: