Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis critică bugetul adoptat de PSD și ALDE: Arată dispreț total

Klaus Iohannis critică bugetul adoptat de PSD și ALDE: Arată dispreț total

Klaus Iohannis critică bugetul adoptat de PSD și ALDE: Arată dispreț total

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că bugetul propus de PSD-ALDE, adoptat vineri de Parlament, arată „dispreţul total” al coaliţiei majoritare faţă de aşteptările românilor, „care vor o guvernare responsabilă şi credibilă”.

„La nivelul Executivului, însă, lucrurile sunt complet diferite faţă de ceea ce îşi doresc cetăţenii, iar acest buget reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit comunicatului transmis vineri AGERPRES, PSD-ALDE a venit în Parlament cu un buget care nu poate fi executat.

„Cu o abordare rigidă şi autoritară, PSD-ALDE a venit în Parlament, cu o întârziere nepermis de mare faţă de termenul legal, cu un buget care nu poate fi executat.

Întârzierea fără precedent a bugetului arată, de fapt, lipsa de soluţii reale ale guvernării în raport cu promisiunile făcute„, arată sursa citată.

În comunicat se arată că PNL a reuşit să treacă un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România: majorarea semnificativă a alocaţiilor pentru copii.

„În pofida încercării PSD de a adopta pe repede înainte acest buget, Partidul Naţional Liberal a reuşit să treacă un amendament care aduce beneficii reale pentru milioane de familii din România: majorarea semnificativă a alocaţiilor pentru copii.

Este o victorie importantă a opoziţiei, care ar fi putut să nu rămână singulară, dacă majoritatea PSD-ALDE ar fi fost interesată în mod real de a identifica acele măsuri care să conducă la prosperitate şi la o viaţă mai bună pentru români”, punctează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis: Bugetul neglijează persoanele cu dizabilități și copiii orfani

Şeful statului subliniază că bugetul coaliţiei de guvernare, „bazat pe surse de finanţare speculative” neglijează persoanele cu dizabilităţi şi copiii orfani.

Bazat pe surse de finanţare speculative, bugetul PSD-ALDE neglijează persoanele cu dizabilităţi şi copiii orfani.

PSD nu doar că ignoră situaţia persoanelor cu dizabilităţi, dar pedepseşte într-un mod cinic sute de mii de persoane cu dizabilităţi grave, precum şi familiile acestora.

În bugetul PSD-ALDE pe 2019, cheltuielile pentru persoanele cu dizabilităţi sunt lăsate integral în sarcina autorităţilor locale.

În contextul situaţiei critice în care sunt aduse autorităţile locale în ceea ce priveşte alocările bugetare, există riscul imposibilităţii de plată a tuturor cheltuielilor aferente persoanelor din sistemul de asistenţă socială„, arată comunicatul.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realităţile economice, „neglijează investiţiile şi prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de şcoli, spitale, grădiniţe, adică tocmai ceea ce PSD a promis şi nu face„.

Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor şi să prezinţi bugetul pe 2019 drept un buget al investiţiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investiţiilor din fonduri naţionale la nivel local faţă de anul 2018„, apreciază preşedintele.

În acest context, evidenţiază şeful statului, „este cu atât mai revoltătoare creşterea excesivă a fondurilor alocate partidelor parlamentare”.

PSD profită din plin de aceste majorări pe care şi le-a dat singur cu atâta dărnicie, în vreme ce nu a găsit resurse bugetare pentru a acoperi în mod echilibrat necesităţile din atât de multe domenii esenţiale deficitare„, afirmă preşedintele.

Președintele acuză PSD-ALDE de populism în ceea ce privește bugetul

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că „PSD şi ALDE au dus populismul şi demagogia în zona iresponsabilităţii grave, prin punerea în pericol a stabilităţii şi predictibilităţii economice„.

Coaliţia PSD-ALDE nu face altceva decât să demonstreze incompetenţă, oportunism şi rea-voinţă prin asumarea acestui buget lipsit de rigoare şi responsabilitate.

În loc să fie un buget credibil şi sustenabil, care să consolideze situaţia finanţelor publice şi să ofere României predictibilitatea necesară, bugetul PSD-ALDE este din nou pe contrasensul realităţilor economice şi al aşteptărilor cetăţenilor„, încheie şeful statului.

Vineri, plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019. S-au înregistrat 275 de voturi „pentru”, 122 – „împotrivă” şi două abţineri.

Citește și: PSD taie din bugetul serviciilor secrete. Unde ar urma să se ducă banii

Buget 2019 – Cine primeşte mai mulţi bani. Anunţul premierului

Scandal din cauza iniţiativei Fără penali. Ce a decis să facă PSD

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: