Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, în urma şedinţei CSAT: „Statul român trebuie resetat”

Klaus Iohannis, în urma şedinţei CSAT: „Statul român trebuie resetat”

Klaus Iohannis a condus şedinţa CSAT de marţi, în care s-a discutat despre cazul crimelor de la Caracal, unul ce a scos la suprafaţă incompetenţa autorităţilor statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că statul român trebuie resetat şi le-a cerut partidelor de la Putere şi din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică.

Citiţi şi:

Sotia si copiii lui Gheorghe Dinca, primul mesaj public pentru familiile victimelor

România puternică înseamnă consolidarea instituţiilor statului, iar eu pun acest obiectiv în prim plan. Statul român trebuie resetat, cu profesioniştii pe care îi are şi pe care îi poate atrage şi cu o conducere politică ce înţelege care îi este rolul – acela de a întări statul şi nu de a-l slăbi, de a îmbunătăţi serviciile publice şi de a proteja cetăţenii şi a le garanta o viaţă mai sigură şi mai prosperă aici, în ţara lor„, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT, preluat de Agerpres.

El le-a cerut Puterii şi Opoziţiei să-şi schimbe abordarea faţă de funcţia publică.

Pe termen mediu, soluţia este de a depolitiza tot aparatul de stat în zonele în care este nevoie de profesionişti. Aceasta nu este o prioritate doar pentru un partid, ci pentru toate. Le cer şi celor care sunt acum la Putere, dar şi celor din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică„, a transmis şeful statului. Iohannis a afirmat că, în caz contrar, „se va continua la nesfârşit cu mecanismul pleacă ai noştri – vin ai noştri şi oamenii competenţi sunt ţinuţi pe margine sau, mai grav, alungaţi din ţară”.

Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata ucisă la Caracal, a publicat, marţi, pe Facebook, stenogramele apelurilor făcute la 112 de nepoata sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: