Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă au verificat personal dacă România este bine păzită în faţa Rusiei

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă au verificat personal dacă România este bine păzită în faţa Rusiei

iohannis ciuca

Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă s-au aflat duminică, 6 martie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Tot acolo a fost şi ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care s-a întâlnit cu militarii trimişi de Franţa în ţara noastră.

Agresiunea declanşată de Rusia împotriva Ucrainei afectează fundamental şi în mod dramatic securitatea europeană, iar comunitatea internaţională a răspuns “unitar şi rapid”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

NATO s-a întărit pe flancul estic al Europei

Faptul că dumneavoastră sunteți aici le va da românilor și mai multă încredere că, indiferent de evoluțiile din perioada următoare, România beneficiază de garanții de securitate și de protecție ca niciodată în istoria sa”, a spus Iohannis, care a vizitat Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.

Agresiunea militară declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental şi în mod dramatic securitatea europeană, cea transatlantică şi cea globală. Comunitatea internaţională a răspuns unitar şi rapid.

Au fost luate măsuri substanţiale pe de o parte pentru ajutorarea Ucrainei, greu încercate de această agresiune extrem de brutală, în care şi-au pierdut viaţa şi au fost răniţi şi foarte mulţi civili. Pe de altă parte, au fost o serie de pachete de sancţiuni foarte dure şi extinse la adresa Rusiei şi a Belarusului”, a spus Iohannis.

România s-a mobilizat exemplar

El a arătat că România s-a mobilizat exemplar – și autoritățile, și societatea civilă, și mediul privat – și „toată lumea a rezonat cu drama de la granițele noastre”, ajutându-i pe refugiați.

În ceea ce privește securitatea, la nivelul NATO s-au accelerat măsurile de pregătire a forțelor Aliate și se lucrează pentru consolidarea pe termen lung a posturii NATO pe Flancul Estic.

Prezența dumneavoastră pe teritoriul României reprezintă expresia cea mai concretă a coeziunii și unității aliate, în efortul nostru colectiv de a asigura o prezență înaintată robustă în cadrul posturii de apărare și descurajare a NATO pe Flancul Estic.

Alături de colegii voștri, militarii români, sunteți scutul de apărare a valorilor euroatlantice care ne unesc și ne inspiră: democrația, respectarea drepturilor omului și statul de drept. Împreună, uniți, vom apăra aceste principii și valori”, a mai spus Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: