Redactia.ro
Home » Știri » Kremlinul, reacție la discursul lui Joe Biden: „Nu decide el cine conduce Rusia”

Kremlinul, reacție la discursul lui Joe Biden: „Nu decide el cine conduce Rusia”

Kremlinul, reacție la discursul lui Joe Biden

Kremlinul, reacție la discursul lui Joe Biden. Joe Biden a prezentat un discurs sâmbătă seara, la Varșovia. Președintele SUA a condamant acțiunile lui Vladimir Putin, declarând că acesta trebuie înlăturat cât mai repede. Ulterior, Kremlinul a reacționat la afirmațiile liderului de la Casa Albă, susținând că acesta nu are niciun drept să decidă cine se află la conducerea Rusiei.

Kremlinul, reacție la discursul lui Joe Biden: „Nu decide el cine conduce Rusia”

Joe Biden a ținut un discurs sâmbătă seara, unde și-a transmis solidaritatea față de situația din Ucraina, mărturisindu-le refugiaților ucraineni să nu se teamă și să aibă răbdare. Președintele Statelor Unite ale Americii le-a transmis un mesaj rușilor, declarând că nu ei sunt inamicii, ci Vladimir Putin este singurul vinovat. De asemenea, Biden a subliniat faptul că Putin trebuie înlăturat cu orice preț de la conducere. Ulterior, președinția Rusiei a criticat, sâmbătă seara, afirmațiile făcute în capitala Poloniei de Biden. Kremlinul a transmis că președintele SUA nu are niciun drept să decidă cine se află la conducerea Rusia. „Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi„, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de BBC News.

Un oficial din cadrul Președintiei de la Washington a explicat că afirmațiile președintelui SUA în discursul său nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin. „Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim”, a explicat un oficial de la Casa Albă.

Rusia ameninință din nou cu armele nucleare

Ministrul Apărării rus Serghei Șoigu a declarat că menținrea în alertă a arsenalului rusesc este o prioritate pentru Rusia. Acesta este primul anunț după ce, timp de două săptămâni, a fost absent din spațiul public. ”Continuăm să furnizăm arme și echipamente înainte de termen, folosind mijloace de credit. Prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune, echipament pentru aviație și menținerea pregătirii de luptă pentru armele nucleare strategice”, a declarat Serghei Șoigu.

Șoigu a mai spus că Ministerul rus al Apărării face planuri de urgență și pentru un război digital. ”În lumina operațiunii militare speciale, în acest an este important să menținem rata de livrare a armamentului avansat, inclusiv sisteme robotice și mijloace de obținere a informațiilor și război electronic”, a mai spus Șoigu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: