Redactia.ro
Home » Știri » La mulți ani Florin, Florica, Crina, Laurențiu, Laura. Lista completă a numelor care sunt sărbătorite de Florii

La mulți ani Florin, Florica, Crina, Laurențiu, Laura. Lista completă a numelor care sunt sărbătorite de Florii

Lista completă a numelor care sunt sărbătorite de Florii

Floriile sunt o sărbătoare foarte importantă, care marchează Intrarea Domnului în Ierusalim, dar în aceeași măsură aceasta reprezintă și un motiv de sărbătoare pentru cei care poartă nume de flori. Iată lista completă cu cei ale căror nume sunt sărbătorite în ziua de Florii!

Cine trebuie sărbătorit de Florii în 2021

Peste 1 milion și jumătate de români își serbează onomastica în ziua de Florii. În acest an, ele pică pe data de 25 aprilie 2021 în calendarul creștin ortodox. Cele mai frecvente nume sărbătorite de flori la bărbați sunt Florin, peste 300 de mii de români poartă acest nume și Viorel – peste 147000 de români au acest apelativ.

În ceea ce privește femeile, cele mai frecvente nume de flori întâlnite sunt Vioric,a fiind peste 145000 de femei cu acest nume, Florentina cu peste 92 de femei ce îl poartă, Florica cu 87.000 și Florina cu peste 79.000. La polul opus se află nume întâlnite destul de rar, cum sunt Anemona (878), Crizantena (373), Panseluța (444).

Duminica Floriilor este una deosebit de importantă pentru credincioșii, ea fiind ultima duminică înainte de Săptămâna Patimilor și înainte de Sfintele Paști. Sărbătoarea a fost menționată pentru prima dată în secolul al patrulea și a început să fie celebrată în scurt timp în întreaga lume creștină. În duminica Floriilor, în toate bisericile ortodoxe credincioșii poartă în mâini ramuri de salcie, care sunt sfințite de preoți la slujba de duminică. Apoi, oamenii le pun la icoane sau la casă pentru a fi protejați.

De Florii este foarte important să mâncăm pește, fiind dezlegare la acest aliment. De asemenea, nu trebuie să muncim, și nici să ne spălăm pe cap, pentru că se spune că vom albi înainte de vreme. Se mai spune și că vremea de Florii ne arată cum va fi vremea de Paște.

Lista numelor sărbătorite de Florii, în 2021

Anemona

Brânduşa

Camelia

Codrin

Codrina

Codruţ

Codruţa

Crăiţa

Crenguţa

Crina

Crinu

Crinuţa

Crizantema

Dalia

Delia

Floarea

Flora

Florenţa

Florentin

Florentina

Florica

Florin

Florina

Garofiţa

Gentiana

Gherghina

Iasmin

Iasmina

Iris

Lăcrimioara

Laur

Laura

Laurenţiu

Laurian

Lauriana

Malina

Margareta

Micsunica

Mugurel

Narcis

Narcisa

Panseluţa

Romaniţa

Roza

Rozalia

Trandafira

Violeta

Viorel

Viorela

Viorica

Zambila

Zambilica

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: