Redactia.ro
Home » Sport » Lewis Hamilton a egalat un record al lui Michael Schumacher

Lewis Hamilton a egalat un record al lui Michael Schumacher

Formula 1, Lewis Hamilton, Michael Schumacher

Lewis Hamilton a câștigat fără probleme Marele Premiu al Ungariei. Britanicul a reușit pe circuitul de la Hungaroring să egaleze un record care în aparținea lui Michael Schumacher.

Campionaul mondial a plecat din pole-position și nu a întâmpinat nicio problemă toată cursa. A fost a 8-a oară consecutiv când s-a impus pe același circuit. A reușit astfel să egaleze recordul lui Michael Schumacher, care reușise această performanță pe Magny Cours. Britanicul care are în palmares șate titluri mondiale, a ajuns la 86 de victorii în carieră. Mai are nevoie doar de cinci pentru a egala performanța lui Schumacher, cel care a reușit să câștige titlul mondial de şapte ori.

“Cred că la prima cursă am primit niște pumni pentru care nu eram pregătit. M-am concentrat la următoarele două și a fost fantastic. Tot weekendul am fost foarte bine, trebuie să menținem acest ritm”, a declarat Lewis Hamilton.

Hamilton, lider în clasament

Locul secund a fost ocupat de pilotul celor de la Red Bull, Max Verstappen, asta după ce bolidul său a ieșit de pe circuit înaintea startului.

“Este clar că ceva nu merge. Toată săptămâna aceasta a fost puțin ciudată. Am încercat tot felul de lucruri, dar ceva nu este ok”, declara Max Verstappen, înaintea cursei de azi.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Valtteri Bottas de la Mercedes. Pe 4 s-a clasat Lance Stroll (Racing Point), urmat de Alexander Albon (Red Bull). Piloții de la Ferrari au terminat doar pe locurile 6 (Sebastian Vettel) și Leclerc pe 11, acesta ieșind din puncte. În clasamentul piloţilor, Hamilton e pe primul loc cu 64 de puncte, 6 mai mult decât Bottas. Urmează o săptămână de pauză, apoi peste două săptămâni urmează cele două curse din Marea Britanie și Marele Premiu al Spaniei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: