Redactia.ro
Home » Știri » Lia Olguţa Vasilescu anunţă că depune plângere penală contra lui Klaus Iohannis

Lia Olguţa Vasilescu anunţă că depune plângere penală contra lui Klaus Iohannis

Lia Olguţa Vasilescu anunţă că depune plângere penală contra lui Klaus Iohannis

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că va face plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a refuzat din nou numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării.

Fostul ministru al Muncii îl acuză pe şeful statului de abuz în serviciu şi se laudă că are mai multă experienţă decât Klaus Iohannis, care a fost doar „profesor şi primar”.

Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens„, a scris Vasilescu pe Facebook.

Ea a precizat că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa în ce priveşte funcţia de ministru al Dezvoltării, „aşa cum a statuat CCR”.

„Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate.

Acest lucru îl recunoaşte şi Klaus Iohannis şi, deci, singura modalitate legală admisă de Constituţie ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. (…)

Scrie despre faptul că nu am experienţă administrativă, omiţând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis şi la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România şi, judecând după scorul electoral obţinut pentru al doilea mandat, cetăţenii au apreciat performanţa mea”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Ea a adăugat că, „faţă de preşedintele României, care a fost doar profesor şi primar”, are trei mandate de parlamentar, al patrulea în curs, inclusiv funcţii de preşedinte de comisii parlamentare, a fost primar cinci ani, iar doi ani – ministru: „Aşadar, experienţa mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Iohannis până a ajunge preşedinte”, a conchis deputatul.

Lia Olguţa Vasilescu îl acuză pe Klaus Iohannis de stalinism

În opinia sa, „motivul real” pentru care preşedintele a respins-o sunt declaraţiile politice făcute de-a lungul anilor.
„Motivul real pentru care mă respinge Klaus Iohannis se referă la declaraţiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituţie, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil.

La lecţia de democraţie şi Constituţie Klaus Iohannis a lipsit mereu, dar acum ţine să ne arate şi sub propria semnătură.

A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declaraţii ale mele, în condiţiile în care nu mai puţin de şase instanţe judecătoreşti mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentaţia respingerii pentru funcţia de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedită de instanţele de judecată că a obţinut prin fals imobile şi a cărei soţie refuză să se prezinte la organele de anchetă pentru a da explicaţii.

Comunicarea preşedintelui se referă şi la reputaţia şi imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil şi înjositor pentru un preşedinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleţi de mizerie în oameni politici pe care nu îi agreează”, a susţinut Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se arată în scrisoare.

Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a respins-o din nou pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare. Argumentele președintelui

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: