Redactia.ro
Home » Știri » Liberalii au început demersurile pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Liberalii au început demersurile pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Avocatul Poporului

Liberalii au depus, luni, la Parlament cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Conducerea PNL susține că Renate Weber și-a depășit atribuțiile legale și a afectat funcționarea sistemului sanitar în perioada pandemiei.

Chiar premierul Ludovic Orban le-a cerut liderilor PNL să depună această solicitare, după ce aceasta a sesizat la CCR legea de impozitare a pensiilor speciale. Șeful Executivului a afirmat că Avocatul Poporului Renate Weber este „apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari”. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a transmis că în realitate Renate Weber beneficiază de pensie specială, pe care o va încasa la finalul mandatului și care este calculată similar cu cea a judecătorilor Curții Constituționale.

„Am demarat astăzi procedurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas îl constituie depunerea cererii de revocare pe care o semnează liderul de grup al PNL de la Senat şi subsemnatul, în calitate de lider de grup de la Camera Deputaţilor. Cererea de revocare a fost depusă astăzi la Biroul permanent şi în principiu are două capete de acuzare.

Primul capăt de acuzare este cel referitor la conflictul de interese în care se găseşte doamna Renate Weber – un slujbaş al statului şi al poporului ar trebui să fie care acţionează împotriva poporului şi împotriva statului, Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constituţională a României, îşi protejează propria pensie specială de care beneficiază în calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capăt de acuzare în solicitarea noastră de revocare este depăşirea mandatului constituţional prin instituirea mecanismului de tortură pe spitalele COVID şi sunt detaliate cele două aspecte. Sesizarea are şi un caracter juridic destul de pronunţat”, a spus Florin Roman, înainte de şedinţa BEx a PNL-ului.

Care sunt motivele invocate de liberali

Principalele motive pentru care liderii PNL cer revocarea din funcție sunt declanșarea mecanismului pentru prevenirea torturii în spitalele și contestarea impozitării pensiilor speciale.

„Analizând acțiunile doamnei Renate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, constatăm:

  • Declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existența unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existența unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare.
  • Existența unui grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” sunt impozitate drastic, eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii.”
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: