Redactia.ro
Home » Știri » Liderul PSD, despre declanșarea anticipatelor: „Este un abuz constituțional. Ar arunca România într-o criză politică superficială”

Liderul PSD, despre declanșarea anticipatelor: „Este un abuz constituțional. Ar arunca România într-o criză politică superficială”

anticipate

Președintele interimar al PSD a declarat vineri, că PSD nu susține organizarea alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu a criticat intenția președintelui și a premierului de declanșare a anticipatelor.

„De ce se forțăm niște alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm mai bine în sondaje? Este un abuz democratic”, a declarat Ciolacu.

Președintele interimar al PSD susține că o demisie a premierului Ludovic Orban pentru declanșarea anticipatelor ar fi o „greșeală politică”.

„O demisie a domnului Orban ar însemnă o greșeală politică față de români și aruncarea României într-o criză politică superficială. Cine o va face trebuie să își asume cum și PSD și-a asumat greșeala când și-a demis propriul guvern”, aadăugat șeful interimar al social democraților, potrivit digi24.ro.

Marcel Ciolacu nu crede însă că vor fi declanșate alegerile anticipate.

„Nu cred că vor fi anticipate. Nu este o criză politică în România. Avem un președinte nou ales, un guvern minoritar, au mai fost guverne minoritare, avem un parlament funcțional. Nu văd unde e criza. Încep să nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize politice în România”, a mai spus Ciolacu.

Orban și Iohannis cred că organizarea alegerilor anticipate e soluția cea mai bună pentru România

Premierul Ludovic Orban a discutat, vineri, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. În urma întâlnirii, premierul a anunţat că s-a decis declanşarea alegerilor anticipate. Acestea ar urma să se organizeze o dată cu alegerile locale, în vară.

„O spun clar, președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate”, a spus premierul.

Premierul a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidelele care sprijină procedura de declanșare a alagerilor anticipate. „Cu siguranţă vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina procedura de anticipate”, a mai spus Orban, întrebat fiind dacă îşi va da demisia.

Despre momentul în care s-ar putea produce anticipatele, Ludovic orban a răspuns: „Ar fi util şi bine să fie odată cu localele. Dacă nu, aproape de locale”.

Este prima întâlnire a celor doi, în 2020, iar pe agenda discuţiilor se află demararea alegerilor anticipate şi a alegerii primarilor în două tururi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: