Redactia.ro
Home » Știri » Liderul sindicatului din Metrorex îl contrazice pe ministrul Transporturilor, în privința venitului mediu

Liderul sindicatului din Metrorex îl contrazice pe ministrul Transporturilor, în privința venitului mediu

Liderul sindicatului din Metrorex, Ion Rădoi, îl contrazice pe ministrul Transporturilor, în privința venitului mediu, al angajaților Metrorex. Ion Rădoi spune despre Cătălin Drulă că nu este corect informat.

Liderul sindicatului din Metrorex, îl contrazice pe ministrul Transporturilor, în privința venitului mediu

Liderului sindicatului din Metrorex, Ion Rădoi, îl contrazice pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce acesta a spus la Digi 24, că angajații de la metroul au venituri medii de 10.000 lei pe lună, transmit stirileprotv.ro

”Domnul ministru se pare că nu este bine informat. Nu este (10.000 de lei – n.r.) Ar fi bine să fie aşa! Nu trebuie ca să ne uităm că unii obţin anumite venituri, nu e vorba doar de salariul tarifar”, a explicat Rădoi.

Ce venit mediu are, de fapt, un salariat Metrorex

Întrebat care este venitul mediu al salariaţilor din Metrorex, lon Rădoi a declarat că 7.000 de lei, și a confirmat faptul că salariul acestora a fost majorat cu 18%.

„Nu cred că depăşesc 7.000 în niciun caz. Dar probabil că domnul ministru a luat, ştiu eu, poate salariul unui director, că până la urmă e director de metrou. Îl rog să se informeze, să nu mai iasă cu asemenea bombe”, a mai adăugat sindicalistul.

Totodată, Ion Rădoi a spus că salariul tarifar al personalului Metrorex este în medie de 4000 de lei, pe lângă: sporuri de noapte, de sfârşit de săptămână, sporturi de sărbători şi altele.

Aceste clarificări ale liderului de sindicat Metrorex au loc în contextul în care Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus la Digi 24 că venitul mediu al salariaţilor din Metrorex este de 10.000 de lei pe lună. De altfel, acesta a precizat că au mai crescut salariile angaților Metrorex cu 18%, dar și că s-a suplimentat numărul de salariaţi cu 1300.

„Metrorex, din păcate, este într-o situaţie financiară şi structurală, de cheltuieli, foarte dificilă. Subvenţia pentru această companie, cred că acum cinci -şase ani era, din bugetul de stat, undeva la 250 de milioane de lei. Anul trecut s-au plătit 687 de milioane de lei. Ca să faceţi o comparaţie de mărime, bugetul Ministerului Transporturilor, pe bani europeni – este 14 miliarde per ansamblu – dar pe bani europeni e undeva în zona 6-7 miliarde. Deci 10% sau mai mult din banii întregii ţări, care sunt pentru toată reţeaua, să se ducă către subvenţionarea metroului din Bucureşti. Iar nevoile pentru anul 2021 sunt mai mari. Metrorex a cerut chiar 1,1 miliarde de lei. Numai salariile sau cheltuielile salariale pe 2021 sunt mai mari cu 200 de milioane de lei ca în 2020 ca urmare a măsurilor luate anul trecut. A fost o creştere a Contractului colectiv de muncă aprobată şi înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu 18%. Deci, în vremuri de pandemie în care călătoriile cu metroul s-au prăbuşit şi, prin urmare veniturile companiei s-au prăbuşit, acolo conducerea şi partenerul social au decis că este o mişcare înţeleaptă această creştere de salarii”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: