Redactia.ro
Home » Știri » Lista completă de acte și documente pentru înscrierea copilului în clasa zero

Lista completă de acte și documente pentru înscrierea copilului în clasa zero

Cum au arătat copiii vedetelor în prima zi de școală. Emoțiile au fost imense

Există o întreagă listă de acte și documente pentru înscrierea celor mici în clasa zero.

Pentru a lua cea mai bună decizie, atunci când mergeți să vă înscrieți copilul la școală, trebuie să țineți cont de câteva aspecte extrem de importante. Vă arătăm lista complete de acte de care aveți nevoie pentru a-I înscrie pe cei mici în clasa 0.

Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului în clasa zero

Pentru înscrierea copiilor în clasa 0, părintele va completa o cerere-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea, care trebuia depusă până pe 10 mai 2022, pentru anul școlar 2022-2023.

În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ și o declarație pe propria răspundere, pentru a proba veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021.

„Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice și constă în compararea datelor introduse în aplicația informatică cu documentele transmise de către părinte”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Dacă cel mic nu împlinește 6 ani până la 1 septembrie poate fi înscris în clasa 0 printr-o recomandare de la grădiniță

Trebuie să mai știți că dacă cel mic nu împlinește 6 ani până la 1 septembrie, îl puteți înscrie în clasa 0, pe baza recomandării de la grădiniță: „În situația copiilor menționați la alin. (1) care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Solicitarea de eliberare a recomandării prevăzute la Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta Metodologie poate fi depusă direct la unitatea de învățământ sau transmisă prin poștă/mijloace electronice. La solicitarea părintelui, unitatea de învățământ cu nivel preșcolar poate transmite recomandarea și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice”.

Ce acte trebuie să aibă părinții care sunt divorțați

Totodată, trebuie să aveți certificatul de naștere al copilului, în copie și original, plus documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare, pentru parcurgerea clasei pregătitoare.

Trebuie să aduceți și un dosar tip plic de carton și actele de identitate ale părinților, sau al tutorelui legal. Documentele trebuie prezentate în copie și original. Părinții divorțați depun la înscriere hotărârea judecătorească. Acestea se pot depune în copie.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, conform metodologiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: