Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie! Unde a fost dus în mare secret

Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie! Unde a fost dus în mare secret

GALERIE FOTO (2) Dragnea

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare și dus la Tribunalul București unde este audiat ca martor într-un proces de corupţie.

Fostul lider PSD a ieșit pentru prima dată din pușcărie după ce a fost condamnat definitiv pe data de 26 mai. Dragnea a ajuns, în mare secret, în fața instanței, unde este audiat în dosarul în care fostul șef al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este acuzat de trafic de influență, scrie Mediafax.

A fost citat ca martor într-un proces de corupție

Ieșirea lui din penitenciar a fost făcută în mare secret, la fel și audierea sa ca martor. Tot ca martor în dosar a fost citat şi fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a declarat şedinţa nepublică, astfel că jurnaliştii nu au acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, Valeriu – Ştefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, precizează procurorii anticorupţie.

Se află încarcerat la Penitenciarul Rahova de pe 27 mai

Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe 27 mai, după condamnarea la 3 ani şi 6 luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: