Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea ar putea fi eliberat

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat. Fostul lider PSD ar putea avea o portiță ca să fie eliberat. 

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat

Potrivit Stirile ProTv,cinci magistrați au acceptat sesizarea făcută de Florin Iordache. Aceștia au declarat drept neconstituționale completurile specializate de trei judecători, de la Instanța Supremă.

Social-democrații, precizează că măsura nu îl ajută pe Dragnea. Însă, experții sunt de altă părere și susțin că bătălia pentru statul de drept nu a încetat pe 27 mai, când fostul lider a fost arestat.

Anul trecut, în luna noiembrie, Florin Iordache l-a înlocuit două zile pe Liviu Dragnea în funcția de șef al Camerei Deputaților.

Atunci Iordache a sesizat Curtea Constituțională reclamând că la Instanța supremă completurile de trei judecători nu sunt specializate.

”.Compunerea completurilor pentru soluţionarea cazurilor de corupţie în prima instanță de la secţia penală ICCj s-a făcut prin ignorarea legii”.

Șefa Înaltei Curți a declarat că Iordache nu avea competențele pentru a scrie această sesizare.

“La Înalta Curte, în caz de incompatibilităţi, cine vă judeca cauza atunci când completul specializat aşa cum ni se pretinde. E în imposibilitate de a constitui complet de judecată. Toţi judecătorii secţiei penale sunt specializaţi în soluţionarea cauzelor de corupţie” a declarat Cristina Tarcea, președinte ICCJ.

Avocații lui Dragnea ar putea deschide o cale de atac

Avocații lui Liviu Dragnea așteaptă motivarea pentru a lua o decizie. Curtea reține că prezenta decizie se aplică de la data publicării sale.

Este posibil ca avocații fostului șef PSD să obțină eliberarea . Cristian Pârvulescu susține că subordonarea politicp a instituțiilor este ambiguă.

Avocații lui Dragnea ar putea deschide o cale de atac care se poate duce la suspendarea executării pedepsei iar apoi la rejudecarea proceselor.

Așadar, Liviu Dragnea ar putea fi eliberat după mai puțin de două luni petrecute în închisoare.

Citește și:Liviu Dragnea şi-a regăsit vechea dragoste în închisoare. Incredibil ce face după gratii fostul lider PSD

Loading...