Redactia.ro
Home » Stil de viață » Loboda face minuni pentru siluetă!

Loboda face minuni pentru siluetă!

Loboda face minuni pentru siluetă!

Loboda este una dintre verdeţurile “vedetă” ale acestui sezon, nu doar că este delicioasă, ci face minuni pentru sănătatea și detoxifierea organismului și nu în ultimul rând, pentru siluetă.

Loboda a fost folosită încă din antichitate în scop medicinal.  Aceasta trata afecțiuni precum, cele digestive și cele cardiovasculare.

Conţine numeroşi nutrienţi şi vitamine benefice organismului şi este simplu de procurat, găsindu-se în piaţă sau la orice supermarket.

Dieta cu lobodă poate îmbunătați considerabil funcționarea organismului, fiind de ajutor în:

-Funcţionarea rinichilor

-Sănătatea digestivă

-Îmbunătăţirea metabolismului

-Întărirea sistemului imunitar

-Prevenirea cancerului

Loboda este foarte valoroasă dinpunct de vedere nutrițional, conține niveluri semnificative de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan şi fibre alimentare, toate acestea fiind benefice sănătăţii.

Singura contraindicație în consumul de lobodă este pentru persoanele care sufera de pietre la rinichi sau de gută, din cauza nivelului ridicat de acid oxalic, pe care îl conține.

Dacă este preparată sub formă de ciorbă, loboda arde imediat kilogramele în plus, pentru că accelerează metabolismul, combate constipația și energizează organismul. Ea contine foarte putine calorii, de aceea poate fi consumata in orice cantitate fara riscul de ingrasare. O sută de grame de loboda conțin doar 19 calorii.

Dacă este ținută cu strictețe dieta cu lobodă oferă rezultate uimitoare, astfel că puteți slabi până la 5 kilograme pe săptămână.

Pentru prepararea ciorbei avem nevoie de:

6 legaturi lobodă roşie
1 legatura ceapă verde
2-3 cartofi noi
2 morcovi
1 legatura leuştean
1 legatura pătrunjel
sare
piper
2 lingurite ulei de măsline
500 ml borş

Ciorba se prepara astfel:

Se alege loboda, se spală de 4-5 ori în apă rece şi se lasă să se scurgă în sită.
În acest timp, se pun aproximativ 2 litri de apă să clocotească cu o linguriţă de sare. Se adaugă loboda. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate din oala în care a fiert, apoi se pune la scurs în sită.
Se spală ceapa, morcovii şi cartofii, se taie cubuleţe potrivite şi se pun să fiarbă în zeama de lobodă. După ce au fiert, se toacă loboda şi se pune peste legumele fierte. Se condimentează cu sare şi puţin piper şi se lasă să clocotească.
Separat, se pune borşul într‑un ibric şi se lasă să dea în clocot, apoi se toarnă în oala cu ciorba de lobodă.
Se adaugă leuştean şi pătrunjel din abundenţă.

Dieta cu lobodă decurge astfel:

Se consumă de-a lungul zilei orice cantitate de ciorbă de lobodă, fară a depăși însă 1300 de kalorii pe zi.

Este foarte important să se consume doi litri de lichide în fiecare zi.

Dieta nu trebuie tinută mai mult de 10- 14 zile, pentru a se evita carențele nutritionale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: