Redactia.ro
Home » Știri » Lucruri mai puțin știute despre urși. Ți-ar putea salva viața

Lucruri mai puțin știute despre urși. Ți-ar putea salva viața

Urșii sunt animalele care îi împart pe români în două tabere: cei care se pozează în timp ce-i hrănesc sau cei care se plâng că le invadează gospodăriile, în căutarea de mâncare. Deși unii dintre noi avem plăcerea de a vedea astfel de animale, o întâlnire cu ei poate fi fatală, avertizează specialiaștii în faună. Iată câteva lucruri despre urși care ți-ar putea salva viața!

Lucruri mai puțin știute despre urși. Ți-ar putea salva viața

Urșii sunt unele dintre cele mai răspândite animale din România și nu numai. Dincolo de frumusețea lor, urșii sunt mamifere feroce, pe care nu ai vrea să vezi în calea ta. Specialiștii avertizează să evităm apropierea de ele când le vedem, pentru că riscăm să fim atacați. Iată câteva lucruri esețiale despre urși!

Urșii sunt imprevizibili

Cei mai periculoși urși sunt cei bruni, grizly și cei polari. Un urs poate trăi, în general, până la 40 de ani, poate avea și trei metri lungime și 600 de kilograme.Deși pot părea inofensivi atunci când dorim să-i hrănim de exemplu, un urs poate oricând ataca. De aceea, este important să nu luăm contact cu urșii.

Urșii pot mânca și carne de om

Deși este omnivor, ursul la o foame mare sau amenințare poate mânca și un om. De altfel , este deja bine știut faptul că urșii mai pătrund în gospodăriile oamenilor și le mânâncă din bovine.

Ursul este mai puternic decât un om

Nu te încumeta la luptă cu un urs, căci te va doborî! Imaginează-ți că are trei metri lungime și 600 de kilograme și cu siguranță te va putea ucide. Unele victime mărturisesc faptul că armele de foc pe care le-au avut le-au fost inutile. De altfe, o labă peste un om a unui urs echivalează cu mușcătura unui copil dintr-o grisină, adică te poate ”fărămița ușor”.

Ce facem dacă ne întâlnim cu un urs

Dacă avem ghinionul să dam nas în nas cu ursul, salvamontistul Claudiu Vasilescu a explicat pentru ziare.com cum ne putem salva viața.

”Spray-ul de urs este un echipament individual, nu de grup. Fiecare trebuie sa-l aiba. Si sa fie tinut la indemana, sa-l poti scoate imediat.Sa nu fugi. Este cel mai indicat lucru. Daca esti intr-un grup, sa te regrupezi. Daca fugi, exista riscul ca ursul sa te prinda, sa te doboare, iar atacul este inevitabil.Iar nu il ultimul rand, sa te retragi usor, mergand cu spatele astfel incat sa poti privi ursul in permanenta. In ceea ce priveste ursoaica, lucrurile se schimba. Ea te ataca neconditionat ca sa-si apere puii”, a spus Claudiu Vasilescu pentru Ziare.com.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: