Redactia.ro
Home » Homepage » Maia Sandu trage un semnal de alarmă! Republica Moldova a devenit principala țintă a Rusiei: „Planul de a întreprinde acțiuni subversive”

Maia Sandu trage un semnal de alarmă! Republica Moldova a devenit principala țintă a Rusiei: „Planul de a întreprinde acțiuni subversive”

Maia Sandu trage un semnal de alarmă! Republica Moldova a devenit principala țintă a Rusiei: "Planul de a întreprinde acțiuni subversive"

În ultima vreme, circulă zvonul că Rusia a luat în vizor Republica Moldova, care ar fi următoarea țintă a lui Putin. Zelenski a făcut câteva declarații în acest sens, care au pus lumea pe jar, motiv pentru care Maia Sandu a intervenit. Liderul Republicii confirmă cele spuse de președintele Ucrainei și trage un semnal de alarmă.

Maia Sandu avertizează: Rusia a luat în vizor Republica Moldova

În contextul declarațiilor lui Zelenski legate de planul necurat pe care îl are Putin față de Republica Moldova, respectiv să o distrugă, Maia Sandu a intervenit cu câteva declarații. Șeful de stat confirmat spusele președintelui Ucrainei, precizând că se pregătește o lovitură de stat din partea rușilor, așa cum ar mai fi încercat și în trecut.

Maia Sandu a declarat că Putin a mai avut o tentativă de destabilizare a statului moldovenesc în toamna anului trecut, când forțele Republicii au reușit să împiedice atacurile și să dea peste cap planurile conducătorului rus. Autoritățile au intervenit de mai multe ori în cazurile criminale organizate ale teroriștilor ruși și au oprit încercările violente.

„Tentative de destabilizare a situaţiei şi de subminare a statului au existat şi în toamna anului trecut, dar ele nu şi-au atins obiectivul datorită intervenţiilor prompte ale instituţiilor noastre de securitate şi de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, poliţia şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale şi au oprit tentativele de violenţă. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să provoace nemulţumiri majore în rândul populaţiei şi să conducă la proteste violente.”, a declarat liderul din Moldova.

Maia Sandu, declarații înspăimântătoare: „Rusia vrea să folosească Moldova în războiul ei contra Ucrainei „

Maia Sandu spune că Putin are acum în plan să forţeze schimbarea puterii de la Chişinău, astfel încât să pună Moldova în subordinea lui  și crede că va acționa cu toate forțele ca să își atingă scopul. Președintele avertizează populația că s-ar putea ajunge la acțiuni periculoase, subversive, care să determine țara să se alături Rusiei în războiul cu Ucraina.

„Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele recepţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare a locaţiilor şi aspectelor logistice pentru organizarea acestor activităţi subversive”, a precizat Maia Sandu.

În plus, planul Rusiei ar implica și persoane periculoase, fidele lui Putin, precum afaceriștii pro-ruși Șor și Plahotniuc, fugiți din țară. Nu se mai știe nimic de ei, motiv pentru care ar putea acționa din umbră pentru a face rău Moldovei, așa cum declară președintele Maia Sandu.

„De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent. De exemplu, materialele conţin instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”, a afirmat preşedinta Republicii Moldova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: