Redactia.ro
Home » Știri » Mâine dimineață se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice, etapa 2. Bugetul este de 10 milioane de lei

Mâine dimineață se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice, etapa 2. Bugetul este de 10 milioane de lei

Mâine dimineață se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice, etapa 2. Bugetul este de 10 milioane de lei

Mâine dimineață se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice, etapa 2, iar bugetul este de 10 milioane de lei. Iată toate detaliile!

Programul „Rabla pentru electrocasnice” este împărțit în trei etape

Programul de anul acesta are aceeași structură, în mare parte ca și anul trecut, a declarat ministrul Mediului. Într-o primă etapă, românii vor putea achiziționa mașini de spălat rufe, frigidere, dar și mașini de spălat vase.

„Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă.

În etapa a doua o să avem laptori și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă”, a declarat Tanczos Barna în conferința de presă.

Programul „Rabla pentru Electrocasnice 2022”, buget de 100 de milioane de lei

Programul Rabla pentru Electrocasnice de anul acesta beneficiază de un buget de 100 de milioane de lei, după ce anul trecut s-au alocat 75 de milioane de lei:

„Este un program care se bucură de un interes uriaș din partea cetățenilor”, a precizat Tanczos Barna.

Potrivit ministrului Mediului, obiectivul principal este „eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică”.

Ce valoarea au vocherele din programul „Rabla pentru Electrocasnice 2022”

Programul de anul acesta are totuși o veste proastă pentru români, televizoarele s-au eliminat de pe listă:

„Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, menționează ministrul Mediului.

„Românii care vor participa la Programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 trebuie să știe că valoarea voucherelor este împărțită astfel: 500 de lei – laptop, 400 lei – mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, mașini de spălat vase, frigidere, uscătoare de rufe, 300 lei – tablete și 200 lei – aspiratoare”, conform aceleași surse.

Mâine dimineață se dă startul programului Rabla pentru electrocasnice, etapa 2

Bugetul etapei a doua din programul Rabla pentru electrocasnice este de 10 milioane de lei:

„Mâine dimineață se dă startul celei de-a doua etape a programului Rabla pentru electrocasnice. Românii vor putea obţine vouchere pentru a achiziționa laptop-uri și tablete la prețuri mai mici. Bugetul acestei etape este de 10 milioane de lei.

Sesiunea începe mâine dimineață la ora 10, iar valoarea voucherelor este de 500 de lei dacă ne dorim să achiziționăm un laptop și 300 de lei pentru o tabletă.

Potrivit calendarului oficial, etapa a doua se va desfășura de pe 12 până pe 16 decembrie sau până la epuizarea fondurilor.

Totodată, după ce lista voucherelor rezervate va fi aprobată și publicată, solicitanții vor putea să își cumpere laptopuri și electrocasnice la prețuri mai mici”, relatează observatornews.ro

 

Sursa foto: Arhivă Redacția.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: