Redactia.ro
Home » Știri » Maraton de vaccinare în București. Oamenii se vor putea imuniza fără programare la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maraton de vaccinare în București. Oamenii se vor putea imuniza fără programare la Sala Palatului și Biblioteca Națională

În weekend-ul 7-9 mai va începe în București un maraton al vaccinării împotriva coronavirusului. În acest caz, oamenii se pot prezenta pentru a fi imunizați doar cu actul de indentitate, fără a mai fi nevoie de programare.

Maraton de vaccinare în București. Oamenii se vor putea imuniza fără programare

Maraton de vaccinare în Capitală, în weekend-ul 7-9 mai. La Biblioteca Naţională a României și la Sala Palatului, oamenii se pot prezenta să se vaccineze fără programare, doar cu buletinul. Autoritățile își doresc să se imunizeze peste 10.000 de persoane în acest interval. După acest eveniment, vor mai fi organizate altele și în alte centre universitare, informează Digi 24.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat duminică seară la același post TV că se în calcul organizarea a circa 50 de centre în cele două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională. Prin acest demers, se va putea ajunge la scopul dorit de autorități în weekend-ul 7-9 mai, vaccinarea a peste 10.000 de oameni.

Spectacole și concerte la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Ce tip de vaccin va fi administrat

Așa cum nu au mai avut loc de mult timp, ca un semnal de revenire la normalitate, în weekend-ul respectiv se vor organiza și spectacole și concerte la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a mai precizat că poate veni oricine să se vaccineze. Totodată, urmează să se stabiliească și tipul de ser n care le va fi administrat oamenilor, se mizează pe Pfizer. De asemenea, se ia în calcul și varianta Johnson&Johnson, dar mai mult pentru cabinetele medicilor de familie și pentru caravanele de vaccinare care se vor deplasa prin țară.

” (…) Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă (…) „Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Alte maratoane de vaccinare din țară

După maratonul de vaccinare din Capitală, tot într-un weekend se vor organiza și în următoarele destinații: Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova. Deocamdată, în acest weekend a avut loc un maraton la Timișoara, unde s-au imunizat peste 300 de persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: