Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu a spus care sunt românii ce vor rămâne fără loc de muncă. Se anunță concedieri multe

Marcel Ciolacu a spus care sunt românii ce vor rămâne fără loc de muncă. Se anunță concedieri multe

Din planul de acoperire a „găurii de la buget” face parte şi un val de concedieri în rândul bugetarilor. Marcel Ciolacu a spus deja că, prin pachetul fiscal adoptat, își va angaja răspunderea în Parlament și vor dispărea mii de posturi de bugetari în administrație.

Pe cine dă premierul afară? Se vor desființa mii de posturi de șefi, consilieri, șoferi și secretare.

De ce este nevoie de aceste concedieri?

Ciolacu a explicat de ce este nevoie de reducerea locurilor de muncă la unele instituții de stat.

Este adevărat, unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare. Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme.

Nu s-a întâmplat, așa că o fac eu acum. Nu am de gând să dau vreun pas înapoi. Este nevoie de reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vor fi disponibilizări şi la Guvern

Conform premierului, de concedieri nu scapă nici aparatul de lucru al Guvernului. Vor fi tăiate 25% dintre funcțiile de secretar de stat, consilier de stat/subsecretar de stat/vicepreședinte și a funcțiilor de demnitate publică asimilate acestora.

„Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare.

Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități. Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului.

Este normal să se întâmple acest lucru. Nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment.

Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai spus Ciolacu la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: