Redactia.ro
Home » Știri » Marea provocare a epidemiei de coronavirus. Se mai vaccinează persoanele care s-au vindecat de COVID-19?

Marea provocare a epidemiei de coronavirus. Se mai vaccinează persoanele care s-au vindecat de COVID-19?

Marea provocare a epidemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume și a ucis mii de oameni. În prezent a apărut întrebarea dacă persoanele care s-au infectat cu coronavirus și s-au vindecat ulterior, se vor mai vaccina. Directorul medical al Spitalului Victor Babeș, a vorbit în exclusivitate despre acest lucru.

Marea provocare a epidemiei de coronavirus. Se mai vaccinează persoanele care s-au vindecat de COVID-19?

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu se numără printre persoanele din România care s-au vindecat de coronavirus. Medicul a vorbit în exlusivitate pentru Digi24, despre vaccinarea persoanelor care s-au vindecat de noul virus. Specialistul a declarat că momenten nu se știe sigur dacă oamenii care au contactat virusul și s-au vindecat vor fi vaccinați. „Probabil că prin acel plan de vaccinare o să știm mai clar, în momentul în cre va fi vaccinarea în România. Medical vorbind, probabil că va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Și în funcție de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”, a explicat medicul.

Medicul Simin Aysel Florescu a mărturisit că are anticorpi și a declarat că toți cei care au trecut prin această boală o perioadă minimă de șase luni au acești anticorpi. „Sigur că ei pot să scadă, dar în același timp s-a observat că la cei care reintră în contact cu virusul, anticorpii aceștia cresc.Deci, deocamdată evoluția este destul de incertă și insuficient studiată. Nici n-a fost timp, n-a trecut niciun an de când a apărut această boală. Studiile sunt încă în curs. Dar, dacă ar fi să ne gândim la toate celelalte tipuri de infecții respiratorii, chiar dacă anticorpii scad la nivele mici, memoria antigenului respectiv rămâne în limfocite și cu ocazia unui nou contact cu tipul respectiv de antigen, virus sau bacterie reapar – în cele mai multe cazuri – acești anticorpi și sunt eficienți”, a mai spus medicul. Întrebată dacă se va vaccina, medicul a spus clar că va face acest lucru.

Pentru cât timp devin imune persoanele vindecate de coronavirus?

Potrvit specialiștilor, anticorpii pacienților diagnosticați cu coronavirus rămân în organism după infectare, dar aceștia vor avea imunitate pentru o scurtă perioadă. Studiul, realizat de Institutul Național pentru Sănătate și Asistența Socială a analizat încă din luna martie, 129 de persoane din 39 de familii în care un membru a fost infectat cu coronavirus. Analiza a arătat că 63 din cele 64 de persoane testate pozitiv au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare și au indentificat anticorpi la alte 17 persoane care au avut rezultate negatice la testul PCR. ”Rezultatele studiului confirmă dovezile conform cărora anticorpii produşi după o infecţie naturală şi imunitatea potenţială ar dura cel puţin patru luni’‘, a declarat Merit Melin, cercetătoare la THL şi conducătoarea studiului.

Așadar, ceercetătoarea care s-a ocupat de coordonarea studiului a recunoscut că nu se cunoaște momentan cu certitudine ce tip de imunitate protejează corpul uman împotriva unei noi infectări cu COVID-19. Mai mult, în prezent nu se cunoaște cât timp persistă în organism anticoprii specifici împotriva virusului, pentru că investigațiile efectuate până în prezent prezintă rezultate total diferite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: