Redactia.ro
Home » Monden » Marian Godină ne spune cum să cumpărăm un pepene bun. Ce-l deranjează pe celebrul polițist

Marian Godină ne spune cum să cumpărăm un pepene bun. Ce-l deranjează pe celebrul polițist

Marian Godina ne spune cum sa alegem cel mai bun pepene

Alegerea unui pepene copt și gustos este o dilemă pentru mulți dintre noi. Polițistul Marian Godină are un truc prin care-și dă seama dacă un pepene este bun de cumpărat sau nu. Omul legii evită, de altfel, să deguste fructul la mare căutare de români și nu numai.

Marian Godină ne spune cum să cumpărăm un pepene bun. Ce-l deranjează pe celebrul polițist

Marian Godină a relatat, marți, pe blogul său, un episod în care a mers să-și cumpere un pepene din piață. Polițistul a spus cum își alege el pepenele pe care vrea să-l cumpere, dar a dezvăluit și un moment care l-a deranjat la o doamnă bine dichisită.

Marian Godină a fost impresionat, în piață, de un bătrân, așa că s-a îndreptat către el. Acesta l-a întrebat pe omul legii dacă vrea să-i taie din pepene pentru a-l gusta, dar a refuzat.

”Mi-au atras atenția brațele omului mai în vârstă, cel care, cu multă dexteritate, arunca pepenii din dubă. Aș fi zis că e un atlet cu multe ore petrecute în sala de forță și ședințe de solar pentru culoarea potrivită de concurs. Erau de fapt ore nenumărate de muncă pe câmp, petrecute în arșiță. Am cerut un pepene și băiatul responsabil de prinsul pepenilor a venit lângă cântar, prilej bun și pentru domnul în vârstă să ia o bine meritată pauză. M-a întrebat pe care-l vreau și i-am indicat un pepene nici prea mare, nici prea mic. M-a întrebat dacă vreau să-l taie și i-am spus că nu vreau”, a scris omul legii pe blogul său.

Marian Godină a și clarificat de ce evită să deguste un pepene. În caz de nu-i place, nu i-ar plăcea să nu și-l mai dorească, pentru că astfel și-ar bate joc de munca oamenilor trudiți.

”Mi-ar fi jenă față de munca acelor oameni pentru că nu văd ce vină ar avea omul că pepenele ăla nu e bun (…) Georgiana a râs de prea multe ori de mine și de metoda mea de a testa pepenii ciocânindu-i cu degetul și ascultând cum sună pentru a-mi da seama cât e de bun.„Ăsta e fix ce trebuie” i-am zis odată mândru de alegerea mea, după ce am auzit sunetul care anunța că pepenele e copt, zemos și foarte dulce. Am ajuns acasă și l-am tăiat numai pentru a încăpea mai ușor în coșul de gunoi, că de mâncat nu putea fi mâncat”, a mai povestit Marian Godină.

Marian Godină, deranjat de atitudinea unei ”doamne foarte aranjată și împopoțonată”

În ziua în care se afla la cumpărături, Marian Godină a observat o doamnă bine îmbrăcată, care a început să negocieze cu bătrânul să-i mai scadă din prețul pepenelui, la 2 lei. Vânzătorul a refuzat, iar Marian Godină a fost marcat de ceea ce a văzut și i-a sfătuit pe români să nu procedeze la fel.

”În fața noastră, o doamnă foarte aranjată și împopoțonată, însoțită de soțul ei, studiau grămada cu pepeni. „Nu-i lăsați la doi lei?” I se auzi glăsciorul suav. Prețul era de trei lei pe kilogram.Țaranul a răspun aproape instantaneu, cu o voce gravă, aproape nervoasă: „nu doamnă, nici cu doi lei cincizeci nu-i las!” Doamna a ales un pepene, l-a plătit și a plecat.Am luat și noi doi pepeni și am plecat spre mașină. Ni se întâmplă des să ne gândim simultan la același lucru și fix asta s-a întâmplat și acum.

Îi zic Georgianei, în drum spre mașină:
-Ai văzut coconetul ăla? S-a gândit ea să facă un ciubuc fix cu oamenii ăștia.
-Daa, fix la asta mă gândeam, la restaurant o face tot așa?
Nu vă pot sfătui să nu încercați pepenii, să-i alegeți cu bătutul degetului și dusul la ureche nici atât, dar nu mai negociați cu oamenii rupți de muncă, că nici la market nu-i spuneți la casă vânzătorului să vă mai lase doi lei la produs”, a mai scris Marian Godină pe blog.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: