Redactia.ro
Home » Știri » Marius Iacob a renunțat la funcția de conducere DNA

Marius Iacob a renunțat la funcția de conducere DNA

Marius Iacob a renunțat la funcția de conducere DNA

Marius Iacob avea funcția de procuror-șef adjunct, însă acesta a renunțat la ea întrucât Curtea Supremă a decis, definitiv, să fie sancționat disciplinar.

Anul trecut, Inspecția Judiciară a solicitat procurorilor din CSM să îl sancționeze disciplinar pe Marius Iacob. A decis ca un procuror din cadrul direcției să reprezinte instituția într-un proces civil deschis de un procuror revocat din direcție. Astfel s-a încălcat legea, deoarece ar fi trebuit ca reprezentarea în instanță să fie făcută de consilierul juridic al instituției.

Marius Iacob renunță la postul său. Demisie la vârful Direcției Naționale Anticorupție

În primă fază, procurorii de la CSM au respins acuzațiile discplinare, însă Inspecția Judiciară a decis să conteste soluția la Instanța Supremă.

Ulterior, pe data de 18.03.2019, 5 judecători în materie civilă de la ICCJ a admis recursul făcut de Inspecția Judiciară și a decis să îl sancționeze disciplinar pe Marius Iacob.

Acesta a primit cea mai blândă sancțiune prevăzuta de statutul magistratului: un avertisment. Legea însă prevede ca orice fel de sancțiune disciplinară presupune revocarea dintr-o funcție de conducere. Astfel, Marius Iacob a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: