Redactia.ro
Home » Știri » Măsuri severe anti-covid impuse de Kim Jong Un în Coreea de Nord. Țara nu a fost încă lovită de coronavirus

Măsuri severe anti-covid impuse de Kim Jong Un în Coreea de Nord. Țara nu a fost încă lovită de coronavirus

Kim Jong-un

Deși autoritățile din Phenian susțin că în Coreea de Nord nu au fost raportate cazuri de coronavirus, până acum, liderul Kim Jong Un a impus măsuri drastice în țară, odată cu pandemia care s-a răspândit peste tot în lume. Kim Jong Un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina (lockdown) în capitală.

Măsuri anti-coronavirus luate de Kim Jong Un

Cu toate că autoritățile pheniene susțin că țara lor, Coreea de Nord, nu a fost lovită de coronavirusul care s-a răspândit la nivel global, liderul Kim Jong Un a luat măsuri dure: a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina (lockdown) în capitală, informează Digi 24

NIS, serviciul sud-coreean de informaţii transmite că liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a manifestat o „furie excesivă” în ultima vreme, şi a adoptat „măsuri iraţionale” în combaterea pandemiei și consecințelor sale economice. Drept urmare, a decurs la unele gesturi extrem de dure. Potrivit NIS, un înalt oficial nord-coreean (care nu a fost nominalizat) a fost executat în luna octombrie pe motiv că nu a reușit să mențină rata cursului de schimb, ceea ce a dus la deprecierea monedei naţionale, nord coreene. Mai mult, în luna august, un alt oficial guvernamental nord-coreean (nenominalizat) a fost și el executat pentru că nu a respectat regulile privind regimul bunurilor comerciale venite din afara ţării.

Pe lângă aceste executări, la ordinul liderului nord-coreen, au mai fost impuse și restricții valabile pe timp de pandemie, deși autoritățile de acolo spun că în Coreea de Nord Covid-19 este inexistent. Kim Jog Un a impus interzicerea pescuitului marin şi producţia de sare, „pentru a împiedica infectarea apei de mare cu noul coronavirus”, conform unei informări a NIS transmise membrilor parlamentului din Coreea de Sud.

Totodată, liderul Coreei de Nord a a interzis intrarea în capitala Phenian, dar și blocarea oraşelor de la frontiera cu China.  De altfel, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Kim a întrerupt traficul către şi dinspre China şi Rusia.

Kim Jong Un și-a înscenat moartea

După ce a lipsit timp de 20 de zile din atenția publică și un diplomat nord coreean a declarat că Kim Jong Un este atât de bolnav încât nu se poate ridica din pat, Sky News Australia susține că liderul Coreei de Nord, în vârstă de 36 de ani, și-a înscenat moartea. Asta, pentru a prinde mai mulți „trădători” din anturajul său care ar vrea să-i ia puterea.  Timp de trei săptămâni a fost dat dispăriut Kim Jong Un, alimentând speculațiile potrivit cărora ar dispărut din această viață.

Cine ar putea să-l înlocuiască pe Kim Jong Un la conducerea Coreei de Nord

Kim Jong Un conduce Coreea de Nord din anul 2012. Dacă liderul nord-coreean ar fi prea bolnav ca să guverneze sau ar muri, sora lui ar fi cea care i-ar putea lua locul. Ea se numește Kim Yo Jong și are de 31 de ani. Aceasta deține deja funcții importante. Este membră a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc de la Phenian, dar și, în mod neoficial, şefa de cabinet a fratelui său. Kim Yo Jong controlează poziţiile-cheie din partidul unic nord-coreean.

Kim Yo Jong

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: