Redactia.ro
Home » Știri » Medic: Pacienții refuză tratamentul care le-ar putea salva viața, din cauza situației create de Flavia Groșan

Medic: Pacienții refuză tratamentul care le-ar putea salva viața, din cauza situației create de Flavia Groșan

Flavia Groșan

Pacienții din Bihor refuză tratamentul convențioanal de COVID-19, după declarațiile controversate făcute de Flavia Groșan, afirmă medicul-șef de la SMURD Bihor, Hadrian Borcea.

Pacienții refuză tratamentul după declarațiile Flaviei Groșan

Medicul pneumolog Flavia Groșan creat o situație fără precedent, după cum descrie medicul șef de la SMURD Bihor Hadrian Borcea. Teoriile medicului care spunea că a tratat 1000 de pacienți de coronavirus acasă și care a spus că oxigenul medical în cantități mari provoacă endeme cerebrale a influențat în mod profund pacienții.

Medicul-șef de la SMURD Bihor a declarat că acum, pacienții în stare gravă refuză administrarea oxigenului din cauza declarațiilor făcute de Flavia Groșan, cum că acesta ar afecta foarte mult starea de sănătate.

Medicul Hadrian Borcea spune că aceștia nu înțeleg că, de fapt, oxigenul ajută organismul să lupte coronavirusul și să treacă peste boală. Medicul a mai spus și că în fiecare lună există pacienți care ajung la limita stocului cardio-respirator, deoarece refuză venirea la spital tocmai din cauza declarațiilor controversate ale Flaviei Groșan.

Medicii trebuie să-i convingă pe pacienți că decizia de a veni la spital și administrarea oxigenului le-ar putea salva viața. De multe ori lupta este una contra timp, pentru că unii pacienți sunt într-o stare avansată a bolii și au nevoie urgentă de tratament.

Medicul-șef de la SMURD Bihor: „De 30 de ani, n-am mai întâlnit”

„Această situație generată de Flavia Grosan aș pune-o sub forma picăturii care a umplut paharul. E un fenomen care a început la sfârșitul anului trecut și s-a tot acutizat, dar săptămâna trecută a ajuns la paroxism.

Pacienți în stare gravă ajung în ultimul moment la spital și refuză administrarea oxigenului fără să înțeleagă că acest adjuvant al terapiei Covid este foarte important și e ceva față de care organismul uman nu poate fi ajutat să treacă peste boală.

E o convingere proprie pe care și-o creează, sunt păreri din social media spuse de persoane fără prea multă responsabilitate și fără să se gândească ce efecte au asupra celui care ascultă. Aceste cuvinte duc la tragedii.

De când lucrez că medic UPU aproape de 30 de ani n-am întâlnit să avem lunar pacienți care ajung de limita stopului cardio-respirator pentru că nu vor să vină la spital și dacă ajung e greu să-i convingem ce e nevoie să facem.

Din păcate, sunt tot mai multe de la o zi la altă aceste cazuri. E o presiune în plus pe echipa medicală de la UPU să convingă aceste persoane și această convingere trebuie făcută contra timp. Deseori sunt zeci de minute, ore, încercând să le explicăm.

E ceva de nedescris ce se întâmplă”, a declarat medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: