Redactia.ro
Home » Știri » Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment. Ce se va întâmpla de Paște

Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment. Ce se va întâmpla de Paște

Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment.

Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment. Specialistul a transmis un nou avertisment. Conform acestuia, vom rata din nou Paștele, dacă numărul cazurilor de coronavirus va crește din nou. Anul trecut, în ziua de Paște, românii au rămas în case și au așteptat liniștiți să li se aducă Lumina Sfântaă

Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment. Ce se va întâmpla de Paște

Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment. În ultimele zile, numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut, iar în acest context, veștile sunt proaste. Este posibil ca autoritățile să introducă noi restricții mai dure, pentru a opri răspândirea cu COVID19. Totodată, medicul Virhil Musta a venit cu un nou avertisment. Deși campania de vaccin a început, numărul persoanelor infectate a crescur din nou în ultimele zile. Specialistul susține că există posibilitatea să avem parte de noi restricții de Paște. Numărul crescut de cazuri poate conduce la un Paște plin de restricții. ”Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă.Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe.”, a dezvăluit medicul Virgil Musta

Astfel, singura soluție ca Sărbătorile Pascale să fie cât de cât normale este să respectăm restricțiile. ”Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis.Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim”, a explicat Virgil Musta.

De asemenea, Virgil Musta precizează că spălatul mâinilor este cel mai important lucru în prevenirea infectării cu noul coronavirus. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte”, a mai spus Virgil Musta.

Cum au sărbătorit românii Paștele în 2020?

Pentru prima dată, românii nu s-au mai distrat de Paște. Pe 19 aprilie 2020, a fost pentru prima dată când biserica a sărbătorit Paștele fără creștini ortodocși. Slujba de Înviere a fost oficiată, la miezul nopții, în toate lăcașurile de cult ale Bisericii Ortodxe Române de câtre preoți ș personal clerical, dar fără ca oamenii să fie prezenți. Autoritățile au interzis prezența acestora în biserici sau în apropierea acestora. Lumina Sfânta a fost dată de personalul cleric, din fiecare comună, care a mers la fiecare casă să ofere lumina. Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim cu o aeronavă specială care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. Aceasta este o tradiție care nu a fost întreruptă nici de virusul ucigaș. În orașe, la blocuri, oamenii au ieșit la balcoane, la miezul nopții, și au strigat vestea către vecinii lor: „Hristos a-nviat!”, „Adevărat a-nviat!”, după care liniștea s-a așternut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: