Redactia.ro
Home » Știri » Mesajul lui Marcel Vela după ce Alex Bodi a fost arestat: „Toleranță 0 față de infracționalitate”

Mesajul lui Marcel Vela după ce Alex Bodi a fost arestat: „Toleranță 0 față de infracționalitate”

Mesajul lui Marcel Vela

Marcel Vela, ministrul de Interne, a transmis interlopilor un mesaj dur la finalul conferinței în care a a prezentat bilanțul privind combaterea infracționalității. 

Mesajul lui Marcel Vela după ce Alex Bodi a fost arestat

În timpul unei conferințe privind bilanțul infracționalității din România, Marcel Vela a transmis un mesaj dur interlopilor, implicit și lui Alex Bodi. Acesta le-a mulțumit apoi angajaților MAI pentru devotamentul și implicarea lor, procurorilor și instituțiilor partenere, scrie cancan.ro.

”Am un mesaj și pentru interlopi. Ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit”, a declarat Marcel Vela.

Conferința a avut loc după ce procurorii DIICOT și polițiștii de la forțe speciale au descins miercuri la aproape 400 de adrese din întreaga țară, într-o acțiune împotriva grupărilor interlope. Cel puțin 100 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, inclusiv afaceristul Alex Bodi, după cea mai mare acțiune contra grupărilor de criminalitate organizată. Suspecţii au fost ridicaţi miercuri şi duşi să dea explicaţii în faţa anchetatorilor.

”Așa cum ați văzut ieri, am avut ziua Z în combaterea infracționalității. Am executat 619 acțiuni, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Așadar, există toleranță 0 față de infracționalitate. Precizez că MAI execută toate misiunile care țin de organizarea alegerilor și de tot ceea ce avem în competență cu privire la verificarea respectării măsurilor de securitate și siguranță sanitară. 

În urma activităților de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane. Au fost reținute în arest, pentru 24 de ore, 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și introduse în penitenciar 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau mandate europene de arest”, a spus Marcel Vela.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost reținut de către procurori

Procurorii DIICOT au efectuat o operațiune de mare amploare în 23 de județe și în Capitală miercuri dimineață. Operațiunea împotriva rețelelor de crimă organizată a adus sute de percheziții. Aceasta a avut drept scop destructurarea grupărilor specializate în trafic de persoane, proxenetism, camătă, înșelăciune sau șantaj.

Printre cei săltăți de mascați se afla și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu și nașul său, Adrian Tâmplaru, care este și liderul unui clan interlop. Alex Bodi a fost reținut pentru 24 de ore.

Adrian Tâmplaru este acuzat de trafic de persoane. Liderul interlop racola fete sub pretextul oferirii unui loc de muncă, pe care , ulterior, le obliga să se prostitueze.

Acuzațiile care i se aduc lui Alex Bodi sunt grave. Afaceristul este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălarea banilor. Atât el, dar și  restul persoanelor implicate și reținute de poliție au fost conduse la sediul DIICOT.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: