Redactia.ro
Home » Știri » Metodă inovativă! Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi VIDEO

Metodă inovativă! Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi VIDEO

GALERIE FOTO (2) Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi

Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi! Potrivit presei din statul asiatic, aparatul de zbor a distrus zeci de cuiburi până acum.

Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi

De la apariția lor, dronele au fost utilizate în diferie scopuri, pentru a urmări și filma, iar acum se pare că voluntarii din China au folosit dronele ca lansatoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi.

Potrivit presei locale, locuitorii din provincia chineză Zhong s-au confruntat cu o adevărată invazie de viespi, acestea înmulțindu-se considerabil, potrivit eltribuno.com.

Pentru ca nu mai puteau să facă față zburătoarelor, a caror înțepătură este și foarte periculoasă, chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi aflat în copaci. Drone performante au fost dotate cu un sistem extrem de eficient de lansare a flăcărilor direct spre cuibul identificat.

Aparatul de zbor a distrus zeci de cuiburi până acum. Aruncătorul de flăcări folosește benzină pentru a incinera structurile construite de insecte. Grupul de voluntari care a dezvoltat drona, numit Blue Sky Rescue, le-a dat o mână de ajutor în lupta cu insectele locuitorilor din satele de lângă orașul Chongqing. Banii pentru dispozitiv, echivalentul a aproximativ 12.200 de dolari, au fost strânși din donații.

În clipurile video cu drona în acțiune, care a devenit viral pe internet, pot fi văzuți săteni care aplaudă atunci când aparatul de zbor distruge cuiburile.

„Acum nu trebuie să ne mai temem că vom fi înțepați de viespi”, a declarat un localnic.

Ce sunt dronele

Dronele au devenit din ce în ce mai populare în rândul utilizatorilor obişnuiţi pe măsură ce producătorii au lansat modele pentru uz comercial la preţuri mici.

Drona este un dispozitiv de tip UAV (Unmanned Aerial Vehicle) capabil să zboare fără să fie pilotat de o persoană, care a fost folosit iniţial doar în scopuri militare pentru recunoaşterea unor obiective şi bombardarea unor ţinte strategice.

Chinezii au folosit aruncătoare de flăcări pentru a distruge un cuib de viespi! La fel cum s-a întâmplat şi cu internetul, dronele au trecut din sfera exclusivă a armatei şi, cu unele modificări importante, au ajuns să fie produse şi în scopuri comerciale. În prezent, dronele sunt folosite şi în scop profesional pentru filmarea de la înălţime a unor evenimente sportive sau concerte, dar şi de către utilizatori obişnuiţi care au descoperit o nouă “jucărie” cu care să-şi petreacă timpul. De altfel, dacă dronele militare pot fi comparate cu avioanele, dronele civile sunt semnificativ mai mici şi mai puţin performante, dar au preţuri accesibile pentru o gamă diversificată de persoane.

Dronele îndeplinesc tot mai multe sarcini dificile. O dronă autonomă capabilă să culeagă fructe, dezvoltată în Israel, va intra în producția de serie după ce compania care a dezvoltat-o a primit o nouă rundă de investiții, în valoare de 20 de milioane de dolari.

Totodată, în zonele din Canada afectate de incendii, un startup folosește drone pentru a planta copaci rapid și la costuri reduse. Aparatele de zbor sunt mult mai eficiente decât oamenii, fiind capabile să planteze 40.000 de copaci în 30 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: