Redactia.ro
Home » Știri » FOTO Mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină. Care este valoarea acestora

FOTO Mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină. Care este valoarea acestora

GALERIE FOTO (4) _Mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină

Mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină. Polițiștii de frontieră din Botoșani au găsit mii de pachete de țigări ascunse în ornamente din ceramică. Conform autorităților. valoarea țigărilor de contrabandă este de peste 40.000 de lei.

FOTO Mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină. Care este valoarea acestora

Mii de pachete de țigări ascunse în ornamente din ceramică pentru grădină. În ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, polițiștii de frontieră fac tot mai multe controale. De această dată, autoritățile au găsit mii de pachete de țigări ascunse în ornamente din ceramică pentru grădină. Acest lucru a avut loc marți, când polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în cooperare cu Biroul de Imigrări Botoșani au decis să desfășoare o acțiune pentru combaterea migrației ilegale.

Două utilitare marca Mercedes Sprinter, înmatriculate în România, au fost oprite în jurul orei 21.55 în apropiarea localității Joldești, Botoșani. În acestea se aflau cinci persoane, cetățeni români cu vârste între 37 și 51 de ani, iar în timpul verificărilor autorităților au descoperit mii de pachete de țigări ascunse în pitici de grădină. Toate persoanele au fost conduse la sediul politiei de frontieră, împreună cu cele două autoturisme.  „În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoutilitarelor, au fost observate mai multe statuete din ceramică pentru grădină, atrăgând atenția faptul că acestea emanau un puternic miros de vopsea proaspăt aplicată, iar la baza acestora au fost observate urme proaspete de ipsos. În urma înlăturării bazei de ipsos, în interiorul statuetelor au fost descoperite mai multe pachete cu țigări”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Conform polițiștilor, au fost găsite 4.115 de pachete de țigări, în valoare de 40.730 de lei, acestea fiind ridicate, iar oamenii legii vor continua cercetarea. „La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 4.115 de pachete cu ţigări (82.300 ţigarete), în valoare de 40.730 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și cele două mijloace de transport utilizate în activitatea infracţională, în valoare de aproximativ 39.200 lei”, au precizat polițiștii de frontieră din Botoșani. Oamenii legii de la frontiera din Botoșani au deschis dosare de contrabanda.

Contrabandiști prinși după ce au rămas cu mașina împotmolită

Marți, 29 decembrie, polițiștii de frontieră din Botoșani au descoperit, 19,000 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare totală de peste 266.000 de lei. Oamenii legii și S.P.F. Dărăbani au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de competență a S.P.F Dărăbani. La malul râului Prut, au fost văzute mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism, iar după ce a văzut oamenii legii, șoferul a plecat imediat, dar a rămas împotmolit după 200 de metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condițiile metro și de întuneric, au fugit din mașină. Coletele s-au îndreptat către satul Bajura. Pentru a prinde persoanele, polițiștii de frontieră au folosit armele din dotare, dar nu au rănit niciun fugar. Așadar, au fost confiscate 19.000 de pachete de țigări, în valoare de 266.000 lei, iar autoritățile efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: