Redactia.ro
Home » Știri » Mii de suceveni au sfidat din nou pandemia și s-au îmbulzit pentru o farfurie de sarmale VIDEO

Mii de suceveni au sfidat din nou pandemia și s-au îmbulzit pentru o farfurie de sarmale VIDEO

Suceava

Suceava este cel mai mare focar de coronavirus din țară, fiind confirmate până acum 3967 de cazuri cu Covid-19, potrivit datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică. Cu toate acestea, se pare că sucevenii nu se tem de pandemie și încalcă măsurile de prevenire a infecției cu Covid-19.

Astăzi, pe 24 iunie, ziua în care credincioşii prăznuiesc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, la Suceava s-a organizat pelerinajul la racla cu rămăşiţele pământeşti ale sfântului.

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava pentru a participa la pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou. Moaștele au fost purtate cu mașina prin oraș și au făcut o oprire și în curtea Spitalului Județean de Urgență Suceava.

În imaginile publicate de Monitorul de Suceava se vede cum credincioșii care au participat la procesiune nu respectau distanțarea socială, iar mulți dintre ei nu purtau mască de protecție.

Îmbulzeală la sarmale

A fost îmbulzeală mare şi la pachetele cu sarmale, potrivit România TV. Iniţial, primarul Sucevei Ion Lungu anunţase că nu va mai împărţi sarmale, din cauza pandemiei, însă a revenit asupra acestei decizii.

După slujba religioasă, pelerinii, majoritatea din categoria de risc, s-au îmbulzit pentru pachetele cu sarmale, fără să mai țină cont de regulile de distanțare socială. Asta în timp ce jandarmii erau plecaţi după racla cu moaştele sfântului.

Sucevenii au mai comis-o și la înmormântarea ÎPS Pimen

Sucevenii și-au suflat în ceafă și când a fost adus trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen, răpus de coronavirus luna trecută, pe 20 mai.

La început totul părea sub control, iar persoanele aflate în curtea mănăstirii păreau să păstreze distanța între ei, după ce fețele bisericești i-au rugat, de mai multe ori, pe cetățeni să nu stea lipiți unii de alții.

Pe parcurs, credincioșii s-au adunat în număr din ce în ce mai mare în curtea mănăstirii. Aceștia n-au mai ținut cont de faptul că municipiul Suceava a fost puternic afectat de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: