Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației anunță că ar putea renunța la clasa pregătitoare

Ministrul Educației anunță că ar putea renunța la clasa pregătitoare

Ministrul Educației anunță că ar putea renunța la clasa pregătitoare

Ministrul Educației anunță că ar putea renunța la clasa pregătitoare. Monica Anisie, a anunțat că începând cu 2020 clasa pregătitoare ar putea fi scoasă, iar copii care vor împlini anul viitor șase ani, vor fi trimiși direct în clasa I.

Ministrul Educației anunță că ar putea renunța la clasa pregătitoare

Potrivit Antena3, ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că din anul 2020 clasa zero este posibil să dispară, iar copii vor intra direct în clasa I.

Mai departe, având în vedere că venim cu alte planuri cadru şi alte programe, firesc ar fi ca generaţia care intră acum în clasa pregătitoare cu noile planuri cadru şi programe să meargă…”, a spus ministrul Educației.

Motivul acestei propuneri, ar putea veni în urma problemelor referitoare la rectificarea bugetară, deoarece ministrul Educației a rămas fără 2 milioane de euro. Deși ministrul a cerut în urmă cu două săptămâni bani pentru cercetare și educație. „Am mai multe capitole şi pentru salarii şi pentru investiţii. Suntem pe final de an, finalizăm anumite obiective de investiţii şi trebuie să primim aceşti bani”, a spus ministrul Anisie.

Ministrul vrea să elimine toaletele din curte

Monica Anisie a afirmat faptul că s-au pornit niște investiții, de tipul toaletelor care ar trebui să nu mai în curtea școlii.

Din 1.080 de unităţi de învăţământ care au în curte toaletele 857 au fost introduse în programul acesta care să fie finanţat de la buget pentru a fi finalizate lucrările, dar în realitate nu au fost realizate decât 154″, a afirmat șefa învățământului.

Citeste si:Își bănuia soțul că o înșală, așa că a apelat la un truc genial! A aflat și cine era amanta

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: