Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Justiției vrea achiziționarea cartelelor prepay doar cu buletinul, în urma amenințării cu bombă de la Curtea de Apel și a cazului din Arad

Ministrul Justiției vrea achiziționarea cartelelor prepay doar cu buletinul, în urma amenințării cu bombă de la Curtea de Apel și a cazului din Arad

Cartele prepay, doar cu buletinul

Stelian Ion, ministrul Justiției, spune că trebuie reanalizată soluția prin care cumpărarea cartelelor prepay să se facă doar în baza prezentării buletinului.  Demersul ministrului vine ca urmare a amenințării cu bombă de luni, de la Curtea de Apel București, dar și a cazului din Arad, în care un afacerist se presupune că a fost asasinat.

Ministrul Justiției vrea achiziționarea cartelelor prepay doar buletinul, în urma amenințării cu bombă de la Curtea de Apel și a cazului din Arad

Stelian Ion își dorește ca doar cu buletinul să fie cumpărate cartele prepay pentru a-i împiedica pe infractori să mai producă tragedii. Ministrul Justiției își amintește de cazul Caracal, în care s-au folosit tot cartele prepay, și nici până în prezent nu s-au găsit toți răufăcătorii.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou, amenințare cu bombă la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. O să propun această chestiune, pentru că, din păcate, tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Se ajunge la tragedii.

Îmi amintesc și de cazul Caracal, când a fost și atunci o situație și iată că nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am pe agendă printre priorități. Să vedem care este soluția legală constituțională, astfel încât să se poată întâmpla asta”, a afirmat Stelian Ion, potrivit Digi 24.

Reamintim că luni a fost o amenințare cu bombă la Curtea de Apel București, dar care s-a dovedit a fi falsă, în urma cercetărilor, potrivit Poliţiei Capitalei. Este încă un mister moartea afaceristului Ioan Crișan din Arad. Anchetatorii iau în calcul varianta unui asasinat, după ce mașina acestuia a explodat într-o parcare dintr-un supermarket, atunci când a fost pornită. Se speculează că bomba, amplasată sub scaun, a fost activată de la distanţă.

Poziția CCR față de cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul

Anul trecut, CCR a declarat neconstituțională o OUG care obligă cumpărătorii să se legitimeze atunci când cumpără cartele prepay. Actul normativ a fost emis de Guvern Dăncilă, imediat după cazul Caracal și a fost atacat de Avocatul Poporului încă din septembrie 2019.  Intrarea în vigoare a OUG a fost amânată până la 1 ianuarie 2020, și ulterior până la 31 martie 2020. Iată ce argumente a oferit CCR:

„Curtea a reținut că Guvernul nu a motivat în cuprinsul actului normativ criticat situația extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată și nici urgența reglementării, limitându-se la a justifica oportunitatea și necesitatea reglementărilor, aspecte care nu se circumscriu criteriilor de constituționalitate prevăzute de art.115 alin.(4) din Constituție, așa cum acestea au fost dezvoltate în jurisprudența constantă a Curții Constituționale.Mai mult, Curtea a constatat că principala modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 adusă prin actul supus controlului de constituționalitate, respectiv cea referitoare la achiziționarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile pentru care plata se face în avans, a fost amânată de două ori, mai întâi până la 31 decembrie 2019, apoi până la 31 martie 2020, în condițiile în care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.62/2019 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, în data de 3 septembrie 2019, fapt care dovedește inexistența urgenței reglementării”, se arată în argumentele CCR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: