Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Badea evită plățile cu cardul. Care este motivul

Mircea Badea evită plățile cu cardul. Care este motivul

Mircea Badea evita sa faca plati cu cardul

Mircea Badea a afirmat într-o ediție recentă a emisiunii În gura presei pe care o moderează că face plăți cash din mai multe motive. Mărturisirea realizatorului TV a venit în contextul în care noul președinte ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că recomandă plata cu cardul.

De ce evită Mircea Badea plățile cu cardul

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a recomandat de curând ca românii să folosească cardul bancar la cumpărături, în acest fel sumele fiind fiscalizate.

„Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat Lucian Heiuş.

Tot el a mai spus că sunt peste 590.000 de case de marcat deja logate la serverele ANAF.

Heiuș a mai precizat că se doreşte ca toate casele de marcat din țară să fie logate la serverele ANAF.

„Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Aşteptăm să se termine şi o aplicaţie care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau din continue aşa cum ar fi normal”, a spus acesta. (sursa: Facebook/Parlamentul European)

Mircea Badea a venit cu o replică la spusele președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală: „Ați observat? Șeful ANAF este foarte prolific. Generează content non-stop, mereu asa ceva de comunicat. Șeful ANAF recomandă plata cu cardul pentru ca sumele să fie sigur fiscalizate. Aaa, în sensul ăsta – ai plătit cu cardul, i-a intrat în cont comerciantului, deci comerciantul trebuie să plătească”.

„Subțire argumentul dacă e acesta. Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: ‘Mijlocul modern de plată!’. Da, ca să poți fii monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern, în continuare sunt fan cash”, a spus jurnalistul în emisiunea pe care o moderează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: