Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Badea face un anunţ şocant despre alegerile din Romania

Mircea Badea face un anunţ şocant despre alegerile din Romania

GALERIE FOTO (2)

Mircea Badea a obişnuit să facă notă discordantă în privinţa subiectelor sociale. De data aceasta, realizatorul TV de la Antena 3, s-a referit la alegerile prezidenţiale.

Mircea Badea a afirmat, surprinzător, că n-ar strica dacă aceste alegeri prezidenţiale ar avea loc într-o zi din timpul săptămânii de lucru, şi nu un weekend, cum se întâmplă în actuala legislaţie. Propunerea lui Mircea Badea vine după ce ALDE a susţinut varianta votului de o săptămână în Diaspora.

Mircea Badea a spus că aşa „am avea o ţară ca afară”. „Vrem o țară ca afară? Da. Votul să fie ca afară! Păi, în America se votează marțea. Hai să-l punem marțea. Ce ziceți de asta? În Olanda se votează miercurea. Am văzut că domnul Timmermans, care a câștigat alegerile cu 18%, s-a votat într-o miercuri. De ce să se voteze în weekend? Nu vrem o țară ca afară? Hai să facem și noi cum fac oamenii ăia”, a zis Mircea Badea la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Teodor Meleşcanu spune că s-au epuizat resursele pentru votul din Diaspora

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu a afirmat că instituţia pe care o conduce şi-a „epuizat resursele” pe care le poate pune la dispoziţia românilor din diaspora care doresc să voteze.

În opinia sa, principala problemă legată de modul de desfăşurare a alegerilor de la 26 mai la secţiile din diaspora a fost că, în loc de un singur scrutin, au fost două, existând, de fapt, trei buletine de vot, situaţie care a îngreunat desfăşurarea votului.

„Votul prin corespondenţă a fost adoptat în 2004 numai pentru alegerile parlamentare. Nu s-a făcut însă nimic în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale sau alegerile pentru Parlamentul European. În toate aceste cazuri, evident că există un defect la nivelul Parlamentului. Deci principala preocupare a noastră va fi remodelarea regulilor juridice privind votul din străinătate, acolo unde se fac în străinătate alegeri, pentru că la alegerile locale şi parlamentare se fac numai pe plan naţional”, a spus Teodor Meleşcanu.

Etichete: