Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Geoană a dat lovitura: cum a ajuns nr.2 în NATO

Mircea Geoană a dat lovitura: cum a ajuns nr.2 în NATO

Mircea Geoana

Mircea Geoană şi-a preluat joi funcţia de secretar general adjunct al NATO, înlocuind-o pe americanca Rose Gottemoeller.

Secretarul general Jens Stoltenberg şi ambasadorii din Consiliul Atlanticului de Nord şi-au luat la revedere miercuri de la secretarul general adjunct Rose Gottemoeller, care s-a aflat în această funcţie din octombrie 2016, informează organizaţia într-un comunicat postat miercuri pe site-ul său, preluat de Agerpres.

Gottemoeller a fost prima femeie în cei 70 de ani din istoria NATO care a ocupat funcţia de secretar general adjunct, precizează Alianţa Nord-Atlantică. Anterior ea a îndeplinit timp de aproape cinci ani funcţia de subsecretar de stat american pentru controlul armelor şi securitatea internaţională.

Au fost șase concurenți, iar Mircea Geoană a mărturisit la Digi24 că a fost o surpriză chiar și pentru el numirea în funcție, dar explicația e simplă: pur și simplu, indiferent cine a condus țara, la NATO ne-am făcut treaba și am ajuns la o anumită maturitate. Iar candidatura lui a fost posibilă prin colaborarea instituțiilor din țară, deși coabitarea „avea cote de incandescență incredibil de puternice„.

Etichete: