Redactia.ro
Home » Sport » Mircea Sandu, fostul șef al FRF, probleme cu legea!

Mircea Sandu, fostul șef al FRF, probleme cu legea!

Mircea Sandu, DIICOT, FRF

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal are probleme cu legea. A fost trimis în judecată pentru spălare de bani și delapidare.

DIICOT a anunțat că l-a trimis în judecată pe fostul președinte al Federației Române de Fotbal. Potrivit anchetatorilor, acesta și alte două persoane ar fi luat suma de 3.895.590,34 de lei. Banii erau destinați construirii bazei sportive de la Buftea. Mircea Sandu și celelalte două persoane sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și delapidare. Baza sportivă de la Buftea a fost construită în perioada 2009-2011 și oficial a costat 3,5 milioane de euro. Acesta nu este singurul dosar pe care îl are Mircea Sandu. Fostul președinte al FRF mai are un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Comunicatul DIICOT

„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea în judecată a unui numar de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.
În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracțional organizat care a avut scop insușirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuție având ca obiect construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea, județul Ilfov.
În vederea atingerii scopului infracțional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte antrepiză și subantrepiză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracționale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc…
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a fost comunicatul DIICOT.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: