Redactia.ro
Home » Știri » Imaginile care au capturat momentul exploziei de la Dedeman Botoșani: Ce s-a întâmplat înainte și după deflagrație VIDEO

Imaginile care au capturat momentul exploziei de la Dedeman Botoșani: Ce s-a întâmplat înainte și după deflagrație VIDEO

O explozie puternică a zguduit orașul Botoșani vineri dimineața, în incinta magazinului de bricolaj Dedeman. Evenimentul tragic a fost surprins de camerele de supraveghere, oferind o privire asupra momentului deflagrației și a consecințelor devastatoare.

Imaginile care au capturat momentul exploziei de la Dedeman Botoșani

Înregistrările arată cum o flacără eruptă în incinta magazinului este urmată de un puternic suflu exploziv. Panouri se desprind, cad, iar elemente din fațada clădirii sunt spulberate. Imaginile cutremurătoare dezvăluie un tablou de haos și distrugere, în timp ce lumea din jur se confruntă cu consecințele tragediei.

13 persoane au fost rănite în urma exploziei, conform informațiilor furnizate de ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență). Printre victime se numără bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63 de ani.

Unul dintre cei răniți a fost într-o stare atât de gravă încât a necesitat intervenția elicopterului SMURD și transportul la un spital specializat în tratarea arsurilor.

„Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară. Celelalte victime prezintă arsuri şi traumatisme”, a informat ISU.

Ministerul Sănătății a confirmat că patru dintre cei răniți se află în stare critică, cu arsuri de diferite grade, iar doi dintre aceștia au fost intubați.

„Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, a precizat Ministerul Sănătății.

Ce au transmis reprezentanții Dedeman

După explozie, reprezentanții Dedeman au emis un comunicat de presă în care au asigurat că magazinul respecta toate normele de siguranță impuse de autorități. Comunicatul a indicat că lucrările la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului, executate de o firmă autorizată, ar putea fi o posibilă cauză a exploziei. În ciuda acestui incident regretabil, evacuarea rapidă a clienților și a angajaților și intervenția promptă a echipelor de intervenție au permis limitarea proporțiilor tragediei.

„În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp. Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident (…)”, a transmis conducerea Dedeman

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs explozia și pentru a determina eventualele neglijențe sau deficiențe care ar fi putut contribui la acest incident. În același timp, se subliniază importanța respectării riguroase a normelor de siguranță în construcții și în desfășurarea lucrărilor, pentru prevenirea unor astfel de tragedii în viitor.

Sursa foto: Captură ecran VIDEO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: